Waar op letten bij WordPress hosting

Wordpress essentials

Een goede hostingprovider kiezen voor je WordPress-website is cruciaal voor de prestaties, beveiliging en algehele gebruikservaring.

Aangezien er enorm veel hostingproviders zijn, is het zeer belangrijk om aandacht te besteden aan enkele specifieke aspecten voordat je een beslissing neemt.

Compatibiliteit met WordPress

Een gespecialiseerde WordPress-hosting provider gaat zorgen voor een geconfigureerde omgeving die perfect aansluit op de behoeften van WordPress-websites. Dit minimaliseert compatibiliteitsproblemen en optimaliseert prestaties waardoor je een stabiele basis hebt voor een soepele werking van je site.

Op deze manier zorgt de hosting provider ervoor dat jij je kunt concentreren op het creëren van content zonder technische obstakels.

Prestaties 

Bij het kiezen van een hosting provider is het niet alleen belangrijk om te letten op compatibiliteit, maar ook op prestaties. Controleer of de hardware, firmware en softwareconfiguratie van de hosting provider voldoen aan de specifieke systeemvereisten van WordPress. Dit zorgt ervoor dat je website optimaal presteert en voorkomt prestatieproblemen die de stabiliteit van je site kunnen beïnvloeden.

Dit zorgt trouwens niet alleen voor stabiliteit van je site, het voorkomt ook vertragingen in laadtijden. Hierdoor gaan bezoekers een positieve gebruikerservaring hebben en gaan ze graag terugkomen. Daarnaast heeft dit trouwens ook invloed op de zoekmachine-optimalisatie (SEO) en de ranking van je site!

Geïnstalleerde WordPress

Door te kiezen voor een hosting provider met een vooraf geïnstalleerd WordPress, moet je het CMS niet meer handmatig downloaden en installeren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar hierdoor is de kans ook veel kleiner op mogelijke compatibiliteitsproblemen tussen WordPress en de hostingomgeving. Hierdoor kun je onmiddellijk aan de slag met het creëren van inhoud en het vormgeven van je website, zonder dat je je zorgen moet maken over technische hobbels onderweg.

Daarnaast zorgt een vooraf geïnstalleerde WordPress-omgeving er ook voor dat je direct kunt profiteren van de nieuwste functies en updates van WordPress. 

Ondersteuning voor meerdere WordPress-versies

Voor wie meerdere websites beheert, is het handig als de hostingprovider verschillende PHP-versies op één server ondersteunt. Dit biedt ontwikkelaars en agencies maximale flexibiliteit, omdat ze diverse projecten kunnen beheren met verschillende  PHP-versiebehoeften zonder te moeten schakelen tussen meerdere servers.

Developers kunnen zo specifieke PHP-versies kiezen die het beste passen bij de vereisten van elk project, waardoor ze optimaal gebruik kunnen maken van functionaliteiten zonder zorgen over conflicten tussen websites op dezelfde server.

Cloud-based hosting

Een cloudgebaseerde infrastructuur betekent dat je website wordt gehost op virtuele servers die zich in een gedistribueerd netwerk bevinden. Dit maakt het schalen van een server mogelijk, wat wilt zeggen dat de server makkelijk groter (opschalen) of kleiner (afschalen) gemaakt kan worden afhankelijk van de behoeften van je website. Dit is zeer handig als er meer en meer bezoekers en content op je website komt.

Daarnaast maakt het gebruik van page cache (varnish) op een cloudgebaseerd platform het mogelijk om de snelheid van je website enorm te verhogen. Varnish fungeert als een krachtige caching-laag tussen de server en de bezoekers van je site, waardoor de laadtijden worden verkort en de algehele prestaties van je website worden geoptimaliseerd.

Beveiliging en backup

Beveiliging van een website blijft een hot topic en is dan ook van groot belang bij het kiezen van een hostingprovider. Het is belangrijk om te kiezen voor een hosting provider die regelmatig beveiligingsupdates doet én regelmatig back-ups neemt.

Door regelmatig beveiligingsupdates te doen, zorgt de hosting provider voor een robuuste beveiligingsinfrastructuur en minimaliseert het risico op mogelijke beveiligingsinbreuken. Een goede hosting provider is dus eigenlijk de eerste verdedigingslinie tegen potentiële bedreigingen en aanvallen.

Een andere kritieke factor voor de veiligheid van je gegevens is het regelmatig uitvoeren van back-ups. Hosting providers die back-ups nemen, geven je gemoedsrust omdat je website continu wordt beschermd door het opslaan van recente versies van je website.

Bovendien, als deze back-ups op externe opslaglocaties worden bewaard, creëert dit nog een extra laag van bescherming. Want in het geval van onvoorziene gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld serverstoringen, staan je gegevens veilig op een andere server.

Managed services

De toevoeging van managed services aan je hostingplan is van onschatbare waarde voor een vlotte werking van je website. Het aanbieden van 24/7 menselijke ondersteuning en contante monitoring is een essentieel kenmerk van een goede hosting provider.

Want dit betekent dat er op elk moment van de dag deskundige engineer beschikbaar is om eventuele problemen aan te pakken, vragen te beantwoorden en mogelijke quick fixes kan realiseren waardoor jij relaxed online bent en je je volledig kunt richten op de groei van je website.

Hier stopt het gelukkig niet, lees snel meer over WordPress in enkele gerelateerde artikels

Contactgegevens

+32 (0)89 449130 Via Media 4
3500 Hasselt, België

BTW: BE0890 439 412
IBAN: BE73 6451 0290 9860
BIC: JVBABE22

We horen graag van je! Neem dus zeker contact op via het formulier.

Betere hosting betekent ook betere en snellere communicatie. Daarom staan onze teamleden altijd paraat voor jou of je bedrijf.

Wij kunnen je helpen!

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via