Is WordPress geschikt voor E-Commerce?

WordPress als E-Commerce - Level27

Woocommerce

Jazeker! Woocommerce is de plugin die je moet hebben! Woocommerce wordt gebruikt op meer dan 5 miljoen websites en het is met voorsprong de meest populaire webshop-plugin voor WordPress

Maar let op, advanced skills zijn hier een must! Als je gewoon de Woocommerce-plugin installeert en er 500.000 producten inlaadt, ben je een vogel voor de kat. 

Het bouwen van een webshop is specialistenwerk. Niet alleen technisch, maar ook organisatorisch. Een webshop lanceren betekent een strategie ontwikkelen, een marketingplan ontwerpen en een plan over meerdere jaren lanceren. Dit doe je niet zonder voorafgaand onderzoek en een degelijke webbouwer. 

Laten we hier even focussen op het technische.
 

Need for speed

Nog meer dan bij gewone websites is de snelheid van het grootste belang. Immers, elke milliseconde vertraging vertaalt zich bij een webshop in verloren omzet. Rechtstreeks door ongeduldige bezoekers die afhaken of onrechtstreeks door zoekmachines die trage websites slechter laten scoren. Meet dus de snelheid van je website! 

Speedtesten

Er zijn veel tools om de snelheid op je website te meten. Je kan Google PageSpeed gebruiken, maar test zeker eens onze eigen gratis Speedtest. Als uit deze resultaten blijkt dat je webshop niet snel genoeg is, kan je even terugkijken naar onze tips voor een snellere website

Wil je meer uitleg over hoe je effectief je WordPress sneller laat werken? Kijk dan zeker eens naar onze 5 tips voor een snelle WordPress.

Kies de juiste caching

Specifiek voor Woocommerce en vooral als je veel producten hebt, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste caching. Naast de PHP Opcache, die meestal standaard voorzien is door je hostingprovider, ga je hier best kijken naar Object caching. Hierbij ga je specifieke resultaten uit de database tijdelijk opslaan in het geheugen van de webserver (b.v. via Redis), wat voor een aanzienlijke snelheidswinst zorgt. 

Page en object caching 

Wil je meer weten over 'caching'? Kijk dan in onderstaande video vanaf 2'30", want daar gaan we dieper in op zowel page als object caching.

 

 

Smaakt deze video naar meer? Neem dan zeker eens een kijkje op onze videopagina. Enjoy!

Schakel onnodige functies uit!

Woocommerce komt met een hoop fancy features. Denk bijvoorbeeld aan ‘popular products’ of ‘related products’, die aan de hand van de bestellingen berekenen welke producten het meest verkocht worden en dit aan de productpagina’s toevoegen. 

Het ziet er allemaal erg mooi uit, maar gaat ook ten koste van je snelheid. Denk dus goed na over welke features echt belangrijk zijn en of het die kost waard is.

Download onze whitepaper over WordPress

Heb je onze whitepaper al gedownload? Deze is volledig gratis en loodst je doorheen de wondere wereld van WordPress.

Contactgegevens

+32 (0)89 449130 Kunstlaan 18/4
3500 Hasselt, België

BTW: BE0890 439 412
IBAN: BE73 6451 0290 9860
BIC: JVBABE22

Hulp nodig met E-Commerce? Level27 staat voor je klaar!

Onderwerp