Wat is WordPress?

Wordpress whitepaper level27

WordPress wordt vandaag de dag beschouwd als een van de belangrijkste Content Management Systems (CMS) in de wereld. Van oorsprong was het echter geen echt CMS, maar eerder een webtoepassing die gebruikt werd om te bloggen. Het basisconcept uit 2003 bevatte slechts 1 pagina waarop je zelf berichten kon posten. Dit verschilde met andere CMS’en aangezien je daar meerdere pagina’s aan kon toevoegen. 

Het ‘beperkte’ concept bleek echter wel een schot in de roos te zijn. Niet alleen was WordPress van begin af aan al enorm makkelijk te gebruiken, maar won bloggen enorm aan populariteit bij het grote publiek. Je kon met WordPress mooi gestructureerde blogs creëren om deze vervolgens te personaliseren. Het thema-systeem en de plugin-architectuur van WordPress zorgden ervoor dat je in geen tijd prachtige dingen kon maken. 

Pas na enkele jaren konden gebruikers meerdere pagina’s toevoegen aan hun eigen website. Bovendien werden er via de plugin-architectuur meerdere uiteenlopende features toegevoegd. Enkele van deze features waren bijvoorbeeld Google Analytics, Facebook-integraties, ledenbeheer, e-commerce, ... Jaar na wordt dit uitgebreid. WordPress verklaart zelf dat er op dit moment bijna 58.000 plugins beschikbaar zijn! Een geweldig aantal, toch?

Indien we dit gaan vergelijken andere CMS'en zien we dat WordPress een enorme voorsprong heeft opgebouwd gedurende de laatste jaren. Benieuwd naar deze verschillen? Lees er dan meer over in ons artikel over het belang van WordPress.

Whitepaper WordPress

Leuk om te horen dat je interesse hebt in WordPress en alles wat rond dit populair CMS beweegt. Gelukkig hebben wij bij Level27 een gratis whitepaper ontwikkeld die jij gratis kan downloaden. Zo kom je meer te weten over WordPress in het algemeen, maar gaan we ook dieper in op de verschillende gerelateerde topics. 

Contactgegevens

+32 (0)89 449130 Kunstlaan 18/4
3500 Hasselt, België

BTW: BE0890 439 412
IBAN: BE73 6451 0290 9860
BIC: JVBABE22

Heb je meer vragen over WordPress en de hosting hiervan? Dan ben je bij Level27 op het juiste adres. Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en we nemen spoedig contact met je op. 

Wij staan voor je klaar!

Onderwerp