5 tips voor een veilige website of webshop

Veiligheid van je website 5 tips level27

Een veilige WordPress-website, hoe doe je dat?

Een website? Die kan gehackt worden Dit gebeurt vaak uit commerciële overwegingen, soms uit activisme of zelfs gewoon voor de fun. Lees meer over hoe je hacks kan voorkomen en genezen.

Gezien de stijgende populariteit van WordPress, is het logisch dat dit een mogelijk doelwit is voor hackers. Hoge bomen vangen namelijk veel wind…

Er zijn dus veel hackers out there die het op jouw WordPress-installatie gemunt hebben. Dit wordt versterkt door de vele scripts en kant-en-klare hackingtools die het internet afspeuren voor kwetsbare WordPress-installaties. 

Dus jouw WordPress-installatie moet steeds zo veilig mogelijk zijn. 

5 tips voor een veilige website

  1. Installeer alle updates. Er worden constant nieuwe beveiligingsgaten ontdekt én misbruikt. Je site niet updaten is hetzelfde als je voordeur open laten staan. Ik weet dat het vervelend is, maar het is verplicht. 
  2. Zorg voor backups. Als je dan toch het slachtoffer wordt, kan je maar beter backups hebben van je site voordat ze gehacked is. Als je hostingprovider geen backups maakt, zorg dan dat je ze zelf maakt! 
  3. Gebruik deftige wachtwoorden. Het aantal sites met gebruikersnaam ‘admin’ en wachtwoord ‘1234’ is niet te tellen. Natuurlijk weten hackers dit. Een wachtwoord als dit gebruiken, is niet alleen je voordeur openzetten, maar ook nog wegwijzers op de straat zetten met ‘Hack mij alsjeblieft!’. 
  4. Installeer security plugins. Voor WordPress zijn er plugins beschikbaar die je site steeds veiliger maken. Ze blokkeren hackers na een paar loginpogingen en rapporteren mogelijke aanvallen. 
  5. Vertrouw op je hosting provider. Veel hostingproviders voorzien zelf ook functionaliteit om hackers tegen te houden. 

Als één van bovenstaande items niet in orde is, kunnen we met zekerheid zeggen dat je site binnenkort gehackt zal worden (als dat nog niet het geval is).

E-Book over WordPress

Niet alleen veiligheid is belangrijk, maar ook snelheid, hosting, enzovoort spelen een cruciale rol bij het succes van je WordPress. Juist daarom hebben wij een gratis e-book gemaakt voor al de geïnteresseerden dat je gratis kan downloaden.

Contactgegevens

+32 (0)89 449130 Kunstlaan 18/4
3500 Hasselt, België

BTW: BE0890 439 412
IBAN: BE73 6451 0290 9860
BIC: JVBABE22

Veiligheid van je website garanderen? Laat het ons weten en wij nemen contact met je op!

Onderwerp