Het verschil tussen public cloud en private cloud

  Public or Private Cloud

  Kies je voor een public of private cloud? Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten even op een rij.

  Public clouds

  Public clouds zijn gebaseerd op gedeelde fysieke hardware die het eigendom is van en wordt geëxploiteerd door externe hosting providers. Dit betekent dat je bedrijf geen kosten voor hardware of onderhoud hoeft te betalen. Het is de ideale oplossing voor kleine of middelgrote bedrijven en bedrijven met een fluctuerend verbruik.

  De belangrijkste voordelen van een public cloud zijn namelijk de snelheid waar je IT-resources kunt implementeren en het bijhorende prijsmodel dat gebaseerd is op gebruik. Door de infrastructuur kosten te verspreiden over een aantal gebruikers kan voor elk een voordelige pay-as-you-go benadering van de voorziening van de IT-diensten worden ingezet. Daarnaast kunnen bedrijven door het enorme volume van public clouds binnen een paar minuten het computer vermogen op- en neerhalen naargelang de behoefte.

  Private clouds

  Een private cloud is een infrastructuur die speciaal voor jouw bedrijf wordt ontwikkeld en binnen je bedrijf of in het datacenter van een hosting provider wordt gehost.

  De private cloud biedt minder flexibiliteit dan de public cloud maar geeft meer controle en beveiliging. Hierdoor is dit een optie voor grotere bedrijven of bedrijven met strenge verplichtingen ten aanzien van de gegevens, regels en governance.

  Belangrijk wel is dat je de private cloud goed doet. Een goede private cloud bouwen is meer dan wat dedicated servers op een hoop gooien en de klant opzadelen met een lang contract omdat de hostingprovider zijn hardware op 3 jaar afschrijft. Je wil ook in dit model een flexibel prijsmodel aanbieden!

  Keuze Level27

  Nee, wij maken de keuze niet. De klant beslist op basis van onze raadgevingen wat de beste oplossing is. Elk project is immers uniek en heeft nood aan een specifieke oplossing. Anyhow, of je de oplossing nu in eigen rangen of over de grenzen ziet, wij zorgen voor een managed service waarbij jij je kan focussen op jouw project.

  Door onze ervaringen zien wij dat de markt voor public cloud aan het groeien is. We zouden zelfs durven spreken van een hype. Wie zijn wij om daar tegen in te gaan? We zijn ons ervan bewust dat veel van onze klanten deze weg inslaan, maw de keuze is eigenlijk al gemaakt. Hoe kan Level27 daarin bijstaan zie ik je denken? Wel, wij bieden unieke inzichten in het beheer van een public cloud. Inzichten die qua scaling, operational skills en zelfs financieel een mooi verschil maken. Jullie gebruiken, Level27 beheert!

  Vragen of opmerkingen?

  Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
  We helpen je graag verder.

  Deel deze blog via