Level27 is Shopware Technology Partner

    Jilly Achten
    by Jilly Achten
Shopware

Shopware is booming! De Duitse webshop-software is aan een razendsnelle opmars bezig in de wereld van e-commerce en komt zich meten met gevestigde waarden zoals Magento. En dat is ons niet ontgaan. Sinds kort is Level27 als een van de eerste Belgische hosters dus trotse Shopware Technology Partner.

SHOPWAT?

Shopware is dus een Content Management System (CMS) waarmee je een webshop kan maken en onderhouden. Ook al zijn we als hostingprovider altijd neutraal, toch zijn we fan van Shopware en hun verhaal.

Het verhaal startte met twee broers in Duitsland. Toen ze in 2003 de opdracht kregen een webshop te bouwen gaven ze hun nieuw ontwikkelde software meteen een naam: Shopware was geboren. In 2010 werd de software open source gemaakt, wat een schot in de roos bleek. Het aantal downloads en daarmee ook het bedrijf, groeide enorm.

Shopware is gebaseerd op betrouwbare technologieën zoals Symfony (een PHP-framework) en Vue.js. Daardoor is het platform niet alleen flexibel en krachtig, maar is het ook enorm gebruiksvriendelijk. Gezien het platform 100% open source is, kan een partner de code heel eenvoudig zelf uitbreiden of aanpassen. In een wereld van steeds meer vendor lock-in is deze strategie een sterk pluspunt wanneer je moet kiezen welk platform je wil gebruiken.

LEVEL27 & SHOPWARE

Shopware zelf is dus een gratis open source software. Maar bovenop die software en de ontwikkeling van je webshop heb je nog wat meer nodig: hosting.

Shopware Technology Partner word je niet zomaar. De e-commerce software is selectief in het kiezen van de hostingpartners waarmee het officieel samenwerkt. En terecht, want de performantie van je webshop is natuurlijk heel erg belangrijk. Daarom moet je als hostingprovider wel wat checkboxes kunnen aanvinken om in aanmerking te komen om Software Technology Partner te worden.

Zo kiezen wij er bijvoorbeeld heel bewust voor om geen Shopware toe te laten op shared hosting, waarbij op één server meerdere website worden geïnstalleerd. De performantie van een website kan die van jou op die manier beïnvloeden. Op zijn minst zullen we dus een dedicated server voorzien waarop slechts één website geïnstalleerd wordt: jouw Shopware-webshop. En als je groeit heb je wellicht een grotere omgeving nodig met meerdere servers. Geen probleem, want wij denken graag met je mee.

En niet enkel wij, want als Shopware Technology Partner staan we ook rechtstreeks in contact met hun developers en support om op die manier snel en op maat oplossingen uit te werken voor onze klanten. Shopware heeft intussen heel wat jaren ervaring in de e-commerce wat een grote meerwaarde is in elk project dat we samen met hen opzetten.

Wil je meer weten over het verhaal van Shopware, de vergelijking met andere e-commerce softwares en de technische toepassingen op vlak van hosting? Lees dan zeker onze whitepaper!

OP NAAR MEER

We zijn dus erg trots om als een van de eerste Belgische hostingproviders ons Shopware Technology Partner te kunnen noemen. We kijken uit naar de eerste Shopware-projecten die alvast op de planning staan en zijn helemaal klaar voor de nieuwe inzichten, zowel op vlak van technologie als samenwerking, die dit partnership ons zullen bijbrengen.

Tot slot, maar zeker niet het minst belangrijk, werken we op deze manier aan een nieuwe expertise waar jouw webshop alleen maar voordeel uit haalt. Wij zijn er klaar voor!

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via