Carambola

footballstore.be

Case Carambola

Jurgen Hollebecq van Carambola is onlangs klant bij ons geworden. We gingen bij hem eens luisteren wat zijn drijfveren waren om ons te kiezen als hostingpartner en -niet onbelangrijk- of hij eigenlijk nog steeds tevreden is met die beslissing.

Met welke problemen of frustraties had hij te kampen?

Voor een webshop die heel wat resources nodig heeft (footballstore.be), was Jurgen op zoek naar een aanpak op maat. Het is een WooCommerce omgeving (WordPress) met heel wat extra functionaliteiten (plugins en maatwerk) en een enorme hoeveelheid aan producten en variaties. Het project groeit al jaar na jaar en telkens botste Jurgen tegen de limieten van zijn vorige hostingpartners. Zo ook de laatste, één van de grote internationale jongens. Op hun shared servers werd de tijd dat je de CPU mag gebruiken beperkt en bij een "upgrade" naar een VPS bleek deze het niet aan te kunnen wat zorgde voor 1 week downtime vooraleer we terug op de shared servers zaten. Het zorgde voor een gebrek aan vertrouwen voor zo’n project en stopte ook alle mogelijke ideeën om verder te groeien.

Vooraleer over te schakelen, had Jurgen toch nog enkele twijfels. "Gaat een kleine Belgische speler een betere oplossing en betere support kunnen bieden dan een internationale grote speler?" vroeg Jurgen zich af. Daarnaast kon er bij de migratie zelf ook nog altijd iets mislopen. Maar die zorgen waren achteraf gezien nergens voor nodig.

Wat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij voor Level27 koos?

Het eerste gesprek met Dieter maakte Jurgen benieuwd of Level27 alles zou kunnen waarmaken. Level27 bekeek de huidige omgeving en kwam zo tot een configuratie-voorstel voor een VPS. We spraken een test-fase af zodat de live omgeving geen invloed ondervond.  Vervolgens werd er een testfase in gang gezet, dat al meteen voor een opmerkelijke verbetering zorgde. Dit laatste werd dan ook nogmaals bewezen in een overzichtelijk performantie-rapport.

"Tijdens het gesprek met Dieter hoorde ik over de groei van het bedrijf, hun visie, de technische achtergrond en referenties zoals Pukkelpop. Dat maakte me echt benieuwd naar de mogelijkheden."

Jurgen Hollebecq

Wat vond hij van het proces én van de resultaten?

Jurgen vond de migratie zeer vlot verlopen en stelde het op prijs dat er dagelijks ondersteunende communicatie plaatsvond. De instructies waren duidelijk en alles verliep volgens plan. “Dankzij de testfase was dit project een fluitje van een cent”, aldus Jurgen.

De site gaat duidelijk sneller voor bezoekers (front end) en de medewerkers van de klant (WordPress back end). Ook geen schrik meer voor mails dat we 80 / 90 % van de toegestane resources opgebruikt hebben. De klant heeft veel minder klachten want er valt niets op te merken en we kunnen weer werk maken van de ideeën die al een tijdje waren opgeborgen. De klant merkt ook meer verkoop door de verbeterde gebruikerservaring en de product feed voor Google shopping gaat perfect ondanks de enorme massa aan gegevens wat ook weer voor meer bezoekers en verkoop zorgt.

Waarom zou JIJ voor Level27 moeten kiezen - volgens Jurgen?

Jurgen vond de samenwerking erg klantvriendelijk: de technische ondersteuning praat in mensentaal en hun instructies zijn erg duidelijk. En omdat alles van een leien dakje liep, was er weer ruimte voor Jurgen om weer vooruitgang te boeken binnen zijn eigen projecten. Er werd dus kostbare tijd bespaard.

"Je krijgt weer de mogelijkheid om te groeien, zowel functioneel als commercieel. En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait."

Jurgen Hollebecq

Nog niet overtuigd? Het nieuw project van Jurgen dat net bij ons van start is gegaan, is hét ultieme bewijs dat hij graag met ons samenwerkt.

 

Heb je hier vragen over?

Stel dan gerust je vraag via onze chatbox, contact, Facebook, Instagram, telefoon , ...