Wat als downtime ongelegen komt?

  Wat als downtime ongelegen komt?

  Downtime is eenvoudig gezegd de tijd dat een server of computersysteem niet operationeel is. Met andere woorden, een server is tijdelijk down waardoor bezoekers en potentiële klanten niet naar je website, applicatie of webshop kunnen navigeren. Je bent letterlijk niet meer online vindbaar.

  Je kunt je vast voorstellen dat dit grote gevolgen heeft voor jouw website of webshop.

   

  Wat zijn de gevolgen van downtime?

  Voor iedere ondernemer zal downtime negatieve gevolgen met zich mee brengen. Heb jij een eenvoudige blogsite over gezonde recepten met een handvol bezoekers per dag, dan kan het niet zoveel kwaad als je server eens eventjes offline is. Maar heb je een grote webshop met dagelijks meer dan 1.000 bezoekers? Dan kost een uurtje "down zijn" al snel veel geld!

  Irritatie voor je klanten

  Niet alleen nieuwe klanten haken af op een website of webshop die niet bereikbaar is. Ook loyale klanten die al bekend zijn met je product of services, raken geïrriteerd en schakelen als gevolg snel over naar je concurrent.

  Downtime voor je werknemers

  Onderschat de impact van downtime voor je werknemers niet. Werkt je eigen netwerk niet naar behoren of ligt het er vaak uit: dan heeft dit geen goede impact op je werknemers. E-mails naar klanten kunnen niet uitgestuurd worden, deadlines komen in het gedrang en de werkdruk loopt steeds hoger op. Kortom: downtime is nefast voor de productiviteit en werktevredenheid.

  Negatieve impact op je merk

  Geef toe: een website of webshop die te pas en te onpas online/offline is oogt niet professioneel en wekt wantrouwen op. Een website of webshop is dé plek bij uitstek om als bedrijf een goede eerste indruk te maken. Als die eerste indruk ingevuld wordt door een bedrijf dat zijn website niet aan de praat kan houden… Tja. Do we need to say more?

   

  Hoe ontstaat downtime?

  Een veel voorkomende oorzaak van downtime is een plotse piek van gebruikers op je platform, een zodanig grote piek dat je servers het niet langer aankunnen om deze hoeveelheid gebruikers vlot te laten navigeren doorheen je website of webshop.

  Stel dat je een feest of een festival organiseert en de mensen staan te popelen om hun tickets te bemachtigen. Zodra de ticketverkoop van start gaat, komt er een zee van bezoekers op je website af. Ben je dan niet voorbereid? Dan raakt je server overbelast en kan hij de piek van bezoekers niet aan. Daar worden je feestgangers en jijzelf niet gelukkig van.

   

  Hoe voorkom je downtime?

  Beter voorkomen dan genezen! Het klinkt als een ver-van-mijn-bed-show, maar vergis je niet, het kan iedereen overkomen die niet de nodige voorbereidingen heeft getroffen. Beschik je over een te kleine of verouderde server? Dan zullen je bezoekers dit meteen merken, met alle gevolgen van dien.

  Neem een betrouwbare partner onder de arm

  Hosting is een vakgebied apart. Zoek daarom een betrouwbare partner waarop je kan bouwen en vertrouwen. Als expert in hosting, werken we bij Level27 met kwalitatieve nieuwe servers en kunnen we een uptime van 99% garanderen. Daarbovenop monitort ons eigen team aan experts dagelijks onze servers, waardoor we snel en eenvoudig kunnen opschalen.

   

  Neem contact op met onze experts!

  Heb jij vragen over downtime of wil je eens vrijblijvend met een expert overleggen? Aarzel dan niet en laat je contactgegevens achter. Wij contacteren je zo spoedig mogelijk. Samen blijven we in de lucht!

  Vragen of opmerkingen?

  Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
  We helpen je graag verder.

  Deel deze blog via