De Level27 APM is out!

APM

In een digitale wereld waar snelheid en efficiëntie van websites cruciaal zijn, is onze nieuwe feature, De Level27 APM, een nieuwe parel.

Voorheen waren krachtige APM-tools zoals New Relic alleen beschikbaar voor grote ondernemingen die bereid waren aanzienlijke bedragen te investeren in hun website-optimalisatie. Aangezien wij merkten dat er daarom vele klanten in de kou bleven staan, zijn wij, zoals jullie ons kennen, aan de slag gegaan. 

Nu horen we jullie al denken, wat is APM, wat maakt de Level27 APM zo bijzonder en hoe kunnen wij hiervan profiteren? 

Wat is APM en waarom is het belangrijk?

APM staat voor Application Performance Monitoring en is een geavanceerde methode om de prestaties van webapplicaties te monitoren. Het biedt diepgaande inzichten in de werking van een website, zoals de snelheid, reactietijden, database-queries en andere essentiële aspecten die de gebruikerservaring beïnvloeden.

Zeer belangrijk dus, want hoe sneller de website, hoe meer interacties je hebt met de bezoekers. En omgekeerd, hoe trager de website hoe minder resultaat je hebt van je website.

Dus simpel gezegd: als jouw website traag is, verlies je gewoon omzet.

APM

De Level27 APM: Een langverwachte doorbraak

We wisten al even dat krachtige APM-tools zoals New Relic redelijk prijzig zijn en soms ook wat verwarrend kunnen overkomen. Ons team is dan ook altijd kritisch wanneer ze programma's gebruiken en als we denken het beter te kunnen, werken we dit gewoon uit!

Dus na lang zoeken, schrijven en testen zijn we zeer blij om de Level27 APM voor te mogen stellen aan het grote publiek.

De Level27 APM is beschikbaar voor alle agency hosting klanten met recente PHP-versies. Als we de optie activeren, wordt een agent geïnstalleerd die de monitoringdata verzamelt en doorstuurt naar de centrale servers. Na enkele minuten kan je de resultaten al zien in ons controlepaneel.

    De voordelen van onze Level27 APM

    • Je hebt geen peperdure diensten als New Relic of Datadog meer nodig
    • Alle essentiële functionaliteit is aanwezig
    • Je kan alles rechtstreeks in ons controlepaneel bekijken, er is dus geen extra software of configuratie nodig
    Roald

    De Level27 APM is een feature die een gigantisch voordeel oplevert voor onze klanten. Dat we dit ook nog eens gratis aanbieden is waanzin!

    Roald

    Platform manager

    Welke features heeft de Level27 APM?

    De basis: statistieken

    De eerste feature zijn de statistieken. Als de APM aanstaat op een website heb je oneindig veel meer statistieken en grafieken over wat je website aan het doen is:

    • Abnormaal gedrag is makkelijk te herkennen door te vergelijken met data van de week ervoor. Hierdoor heb je onmiddellijk een vergelijkingspunt zonder meerdere schermen naast elkaar te moeten zetten.
    • De grafieken kunnen groter gemaakt worden om makkelijker te delen met klanten.
    • Je kan de latency bekijken, throughput, aantal errors, of zelfs een breakdown van wat de applicatie aan het uitvoeren is (code, database of externe calls).

    De kers op de taart: transacties

    Transacties of traces zijn de killer-feature waaraan New Relic een groot deel van zijn succes te danken heeft. Via transacties houdt de APM alle details van een specifieke pagina of request bij van zodra die boven een bepaalde tijdsduur gaat (b.v. 1,5 seconden).

    Door die transacties bij te houden kan je in groot detail zien wat die pagina op dat specifieke moment exact aan het doen is. Was die bezig met code uit te voeren of aan het wachten op een database of een externe API?

    Heel concreet kan je door deze transacties te tracen meer dan 95% van alle applicatieproblemen opsporen!

    Conclusie

    De Level27 APM fungeert net als New Relic als een nuttige hulpmiddel voor het opsporen en oplossen van prestatieproblemen in applicaties. Het belangrijke verschil ligt echter in de prijs en functionaliteiten. Terwijl New Relic een kostelijke oplossing is met uitgebreide functies die apart moeten worden aangeschaft, is APM27 met alle functionaliteiten beschikbaar in ons controlepaneel én dan nog eens gratis.

    We hebben gekeken naar de essentie om jullie zo goed mogelijk te helpen: performance monitoring op de server met focus op traces, statistieken en query's. En het beste van alles, deze mogelijkheden zijn inbegrepen bij onze agency hostingpakketten en mooi geïntegreerd in ons controlepaneel!

    APM

    Vragen of opmerkingen?

    Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
    We helpen je graag verder.

    Deel deze blog via