Wat is een SSL certificaat?

Wil je een website beveiligen, dan heb je een SSL certificaat nodig. Hierin bestaan verschillende varianten. Er is bijvoorbeeld een betalende versie van GlobalSign en een gratis versie van Let’s Encrypt. Het grootste verschil zit meestal in de validatie. Level27 kan je adviseren welke optie de beste zou zijn voor jouw onderneming.

 

Waarvoor gebruik je een SSL certificaat?

Een SSL certificaat gebruiken we om de verbinding van de browser naar de website te beveiligen. Dit wordt ook aangeduid door HTTPS, waarbij de S voor 'Secure' staat. Dat zal ervoor zorgen dat je browser een groen slotje toont aan de bezoeker. Dit slotje betekent dat je communicatie met de server geëncrypteerd is en bij onderschepping dus niet leesbaar is.

Zoiets is heel belangrijk, vooral voor webshops, want je wilt uiteraard niet dat iemand anders kan meekijken naar je data. Stel dat je bankgegevens aan het invoeren bent, dan is het best dat niemand dit kan zien.

Forceer gebruikers om SSL te gebruiken

Zodra je HTTPS voor je website hebt geconfigureerd, moet je er ook voor zorgen dat je iedereen die je website bezoekt forceert om SSL te gebruiken. Dit doe je door al het HTTP verkeer automatisch naar HTTPS over te schakelen. De beste manier om dit te doen is via de .htaccess. Dit geeft minder load op je website dan wanneer je de redirect via PHP zou doen.

Contactgegevens

+32 (0)89 449130 Kunstlaan 18/4
3500 Hasselt, België

BTW: BE0890 439 412
IBAN: BE73 6451 0290 9860
BIC: JVBABE22

Wil je meer informatie over SSL?

Onderwerp