Waarom we fan zijn van Slack

  Bij Level27 zijn we dan ook al vanaf het eerste uur een grote fan van Slack.

  Slack is een populaire communicatietool voor teams die het makkelijk maakt om snel te overleggen tussen collega’s, of in ons geval, ook met onze klanten. Bij Level27 waren we dan ook al vanaf het eerste uur een grote fan van Slack: "Slack brings all your communication together in one place. It's real-time messaging, archiving and search for modern teams."

  De voordelen van Slack op een rij

  • Direct communicatie: Eén centrale tool voor al onze communicatie: up-to-date, snel en geïntegreerd met onze andere tools. Alles in één overzicht.

  • Beter samenwerken: Met Slack kunnen we zeer effectief samenwerken met onze klanten of partners. Onze klanten kunnen ons heel makkelijk bereiken en krijgen ook telkens een snel antwoord op hun vragen.

  • Kennis delen: Iedereen in ons bedrijf is nu snel op de hoogte van wat er reilt en zeilt en ook de drempel om zelf iets bij te dragen is nu enorm laag.

  • Minder e-mail: Door het gebruik van Slack is onze interne e-mail communicatie sterk verminderd en loopt alle communicatie veel vlotter.

  • Transparant: Alle informatie is meteen voor iedereen toegankelijk, op dezelfde plaats, mede ook dankzij de krachtige zoekfunctie in Slack.

  Wat is Slack?

  Slack is eigenlijk een chat applicatie voor teams. Op het eerste zicht waren wij dan ook erg sceptisch, maar eenmaal we Slack in gebruik namen werden we er laaiend enthousiast over.

  Niet alleen door het doordachte design en de sublieme gebruikerservaring, maar vooral door het feit dat we nu heel snel en kort op de bal kunnen spelen.

  Waarom werkt Slack zo goed?

  Slack lost volgende twee veelvoorkomende problemen op.

  E-mail hel

  Vandaag wordt er lustig op los gemaild. Het begint vaak allemaal met een onschuldig mailtje naar enkele personen… en dan breekt de hel los. Iedereen die iets te melden heeft, gebruikt voor alle zekerheid toch maar de ‘reply to all’.

  Andere personen worden op goed geluk aan de conversatie toegevoegd en al snel raak je verzeild in ellenlange discussies met zeer veel e-mailberichten die door elkaar lopen en waarbij niemand nog het overzicht heeft.

  Gefragmenteerde communicatie

  Anderzijds worden er tegenwoordig zoveel verschillende communicatietools gebruikt, dat je de door de bomen het bos nog niet meer ziet. Je kan tegenwoordig erg makkelijk berichten versturen, via Facebook, Whatsapp, Snapchat, Twitter, iMessage, e-mail, sms, … Dit zorgt ervoor dat elke vorm van communicatie zeer snel erg gefragmenteerd geraakt.

  Slack lost deze problemen op door het gebruik van #channels. Een channel is niets meer dan een open of gesloten groep waar mensen voor uitgenodigd kunnen worden.

  Iedereen in de groep kan dan in chronologische volgorde alles volgen om op de hoogte te zijn of te blijven, en van zodra een channel overbodig wordt kan je deze ook terug archiveren.

  Wat kan Slack voor jou betekenen?

  Je kan Level27 vandaag al op verscheidene manieren bereiken, per telefoon, email of zelfs via onze online webchat op onze website.

  Met Slack willen we voor onze klanten nog een stapje verder gaan en een directe lijn bieden naar onze medewerkers. Zo wordt het heel eenvoudig om een simpele vraag te stellen of ons advies in te winnen over bepaalde zaken.

  Als je dit vergelijkt met klassieke communicatie, zien we dat dit werkt voor jou en voor ons. Jij kan genieten van een quasi onmiddellijke respons, wij zijn zeker dat een vraag nooit aansleept. We zouden het een win-winsituatie durven noemen :)

  Wil je ook graag met ons samenwerken?

  Geef ons gerust een seintje als je specifieke vragen hebt over Slack of als je wil weten hoe we op deze manier beter met jou kunnen samenwerken.

  Ik wens je alvast veel plezier met Slack en als je dit een tof artikel vindt mag je deze gerust delen zodat je anderen ook kan inspireren om te starten met Slack.

  Vragen of opmerkingen?

  Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
  We helpen je graag verder.

  Deel deze blog via