Limburgse KMO van het jaar!

Limburgse KMO van het jaar 2023

Level27 heeft de titel 'Limburgse KMO van het jaar' bemachtigd, uitgereikt door Unizo. Een prijs! Een award!

Who cares, denk je misschien, er zijn al zoveel awards en prijzen die verenigingen verzinnen. Laatst was ik op een vak-evenement waar ze maar liefst 15 awards uitgedeeld hebben aan hun leden. Het leek erop dat ze voor elke tafel een award voorzien hadden…

De KMO van het jaar is anders.

Wat is de KMO van het jaar eigenlijk?

Het is een titel die wordt uitgereikt door UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers. UNIZO is een werkgeversorganisatie die zich richt op het vertegenwoordigen en ondersteunen van zelfstandige ondernemers en KMO's in België. 

Wat UNIZO volgens mij écht onderscheidt van de andere belangenorganisaties is dat zij zich vooral inzetten voor de eigenaar-ondernemers:

"Bij UNIZO werken we voor ondernemers pur sang: geen CEO's, maar zelfstandigen, KMO-bedrijfsleiders en vrije beroepers die voor eigen risico hun zaak runnen. Zij vormen de motor van onze economie en welvaart en door hen te versterken maken we een wereld van verschil voor onze samenleving."

En daarom zijn ze goed in wat ze doen: ons vertegenwoordigen en ondersteunen.

Peter

Ik ben ongelooflijk blij met de titel Limburgse KMO van het jaar. De erkenning van de jury over onze visie en het traject dat we afgelegd hebben zijn een enorme motivatie om het in de toekomst nog beter te doen.

Peter Fastré

CEO

Wat doen wij met UNIZO?

Van alle Vlaamse provincies geloof ik dat Limburg de sterkste werking heeft, onder impuls van voorzitter Bart Lodewyckx. Als Limburgse KMO doen wij dan ook heel wat met UNIZO.

Een jaar of vijf al geleden volgden wij een Strategie & groeitraject, een traject dat samen met Antwerp Management School ontworpen is om ondernemingen op een kantelpunt te helpen met nieuwe, richtinggevende adviezen.

Later hebben we ook een Adviesraad opgericht. Een adviesraad is een soort Raad Van Bestuur,  maar dan op maat van de KMO. In ons geval bestaat de adviesraad uit 3 externe leden die ons helpen bij de langetermijnvisie en strategie van de onderneming. We komen 4 keer per jaar samen en hebben het over strategische vraagstukken en volgen ons vijfjarenplan op. Een echte meerwaarde voor elke KMO zou ik zeggen!

Tenslotte, en dat is echt uniek voor Limburg, zijn er de G-100 groepen, waar groeiondernemingen maandelijks samenkomen en elkaar kunnen helpen met hun uitdagingen. Voor ons is dit een echte bron van inspiratie.

Terug naar de KMO van het jaar…

… een titel die UNIZO elk jaar uitreikt. Eerst in elke Vlaamse provincie, daarna nationaal. Om KMO van het jaar te worden moet je wel wat moeite doen. Geen prijs die zomaar uitgereikt wordt aan de klanten of sponsors, maar op basis van een “echt dossier”, beoordeeld door een “echte jury”. 

Wij zijn dan ook super blij met de erkenning van die jury voor het traject dat we afgelegd hebben en het geloof in onze toekomstvisie. En natuurlijk ben ik trots op mijn team, want het is dankzij hun dagelijkse inspanningen dat we hier geraakt zijn!

Voor ons betekent deze titel écht heel wat. Daarom gaan we er alles aan doen om Limburg trots te maken op de nationale verkiezing van KMO van het jaar!

Limburgse KMO van het jaar 2023

Level27 in de pers

Wil je meer lezen over de award voor KMO van het jaar? Check dan zeker de persberichten die over Level27 verschenen: 

Voor de gelegenheid bracht UNIZO Limburg ook in beeld wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. We zijn trots op het resultaat en ons verhaal, verteld door ons eigen team. Bekijk het filmpje hieronder!

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via