Level27 groeit en verhuist (nog maar eens)

Office

De afgelopen maanden zijn druk geweest voor Level27. Een nieuw product, nieuwe mensen, zelfs een volledig nieuwe afdeling. En het houdt niet op: binnenkort verhuist Level27 naar een nieuw kantoor in Hasselt.

Hoe, weeral?

Time flies when you're having fun, luidt het gezegde. Inderdaad, de tijd vliegt... Het lijkt wel gisteren toen we verhuisden naar ons mooie kantoor op de Kunstlaan in Hasselt. Meer dan 400 vierkante meter, daar komen we toch wel eventjes mee toe zeker?

Inderdaad: eventjes. Na iets meer dan 2 jaar moeten we vaststellen dat het tijd is voor verandering.

Het afgelopen jaar hebben we keihard gewerkt om Level27 naar de absolute top te stuwen. Met 2 vennoten, een professioneel management team en vooral onze medewerkers, zijn we klaar om de onstuitbare groei van de afgelopen jaren voort te zetten. Natuurlijk betekent deze strategie dat ook het aantal medewerkers zal groeien.

Een wetenschappelijke studie en een conclusie

Onlangs woonde Peter een keynote bij van Jo Peters (Upspace) met de originele titel "Hoe vissen verdrinken." Hoewel hij altijd sceptisch is voor zo'n originele titels, sprak de inhoud hem erg aan. Upspace heeft een aanpak ontwikkeld om een visie te creëren voor onze huidige en toekomstige kantooromgeving. Emmanuelle leidde het traject dat ons heel wat waardevolle inzichten opleverde.

Een belangrijk inzicht was dat we al goed bezig zijn - als het goed is, mogen we er ook trots op zijn, nietwaar? We hebben indertijd ons kantoor heel mooi en slim ingericht, met veel ruimte, groen en ontspanningsmogelijkheden. Want we zijn er rotsvast van overtuigd dat een fijne werkomgeving essentieel is voor gezonde en gelukkige medewerkers. Letterlijk iedereen die bij ons over de vloer komt, voelt onmiddellijk de aangename Level27 sfeer. Check zelf maar eens:

Pooltafel met collega's
Hal Kantoor Hasselt L27

Een ander inzicht is dat we elkaar constant storen. Iedereen is immers verschillend, de ene heeft meer behoefte aan focus, terwijl iemand anders constant nood heeft aan interactie. En dat wisselt dan ook nog eens naargelang de rol en activiteit die je aan het uitvoeren bent. De Upspace-studie maakte onmiddellijk duidelijk dat we sommige activiteiten van elkaar moeten scheiden en onszelf anders moeten organiseren in de toekomst. Want Emmanuelle rekende ook uit wat de toekomstige groei in medewerkers betekent voor de ruimte die je nodig hebt.

De conclusie was duidelijk: we hebben meer plaats nodig. Veel meer.

Een tweede, niet zo wetenschappelijke conclusie

We hebben het altijd fijn gevonden om in het centrum te werken, in Bilzen zaten we midden in het centrum en ook de Kunstlaan is maar een boogscheut van het mooie Hasseltse centrum.

Alleen, in onze huidige omgeving is het oorlog: hier wordt dagelijks gevochten om die ene schaarse parkeerplaats. We weten het, we moeten inzetten op duurzame mobiliteit en dat doen we ook. We juichen fietspendelaars toe en ondersteunen hen met alle mogelijke middelen, maar toch neemt dat het probleem niet volledig weg. Daarnaast is er nog een probleem: we bestellen al een tijdje enkel nog elektrische voertuigen, maar deze moet je opladen en in de binnenstad is er niet genoeg stroom vertelt Fluvius ons.

Dat brengt ons tot de tweede conclusie waar we niet al te veel wetenschap en studies voor nodig hebben: er is geen plaats in de binnenstad voor een KMO met 50 toekomstige medewerkers.

Alweer op zoek dus!

Minder dan 3 jaar na de vorige zoektocht, konden we weer opnieuw op zoek. Ditmaal naar een kantoor dat minstens 3x zo groot is. Mensen verklaarden ons voor gek. "Je gaat toch niet nog groter zitten, iedereen kan toch perfect thuiswerken". "Allez, dat is toch niet meer van de tijd, doen jullie niet aan remote work dan?". "Nu een kantoor bouwen? In deze onzekere tijden? Met de rente die zo hoog is?".

Tja, geldige opmerkingen natuurlijk, maar toch zetten we door! Want we doen natuurlijk al aan thuiswerken, wat ideaal is voor focuswerk (als je daar thuis de mogelijkheid tot hebt). Maar dit neemt niet weg dat we ervan overtuigd zijn dat we enkel een team kunnen bouwen met mensen die elkaar ook fysiek ontmoeten. Dus sorry, 100% remote work is geen optie bij Level27. Wel een gezonde balans tussen thuiswerk en elkaar ontmoeten op een aangename en inspirerende werkplek.

De uitdagende zoektocht leidde ons langs allerlei mogelijkheden. Oud en nieuw, bouwen en huren.

En wie zoekt die vindt... een iconisch gebouw dat een toekomst verdient:

Via media 4

Inderdaad, Level27 neemt zijn intrek in de Via Media in Hasselt! We gaan het gebouw van TV Limburg een stevige update geven (lees: volledig renoveren). Het wordt een inspirerende ontmoetingsplek voor onze medewerkers, klanten en partners. De eerste stappen zijn alvast gezet: Sofie van Deusjevoo heeft een grondplan gemaakt op basis van de eerdere Upspace-studie. Nu is het tijd om het bouwproject te starten, zodat we kunnen verhuizen op 1 januari 2024!

Ok, het gebouw is wel 5x zo groot als nu. Dus ruimte zat om te ondernemen en verder te groeien. Wij zien het alvast zitten!

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via