Het belang van public cloud management

  Public cloud management

  Public cloud goed managen: waarom is dat zo belangrijk? Een kleine schets hoe het staat met de public cloud, en welke rol Level27 in dit verhaal kan spelen.

  Public cloud wint aan populariteit

  Public cloud, of beter gezegd, de markt voor public cloud is duidelijk aan het boomen. We zouden zelfs durven spreken van een hype. Als webhostingbedrijf merken we dat natuurlijk op! En wie zijn wij om daar tegenin te gaan?

  De rol van Level27

  Veel van onze klanten geven aan de weg van public cloud management in te willen slaan. Wij kunnen hierbij helpen door unieke inzichten in het beheer van een public cloud te bieden. Inzichten die qua scaling, operational skills en zelfs op financieel vlak een mooi verschil maken. Jullie gebruiken, Level27 beheert!

  Alles zelf beheren kan ook, maar mispak je niet

  Een cloud provider garandeert enkel de correcte werking van de individuele services, wat in veel gevallen ook nog eens afwijkt van de verwachtingen van de klant. Dus als je je architectuur niet goed ontwerpt en geen redundantie of backups voorziet, kan je gewoon pech hebben. En neen, de meeste cloud providers maken geen automatische snapshots of backups, ze bieden dus weinig garantie waardoor het heel belangrijk is dit correct in te stellen. Ook elementen als monitoring, capaciteitsmanagement, rapportering - niets gebeurt vanzelf. Tenslotte kunnen de kosten wel héél snel ontsporen, als je niet de juiste keuzes maakt.

  "De visie van Level27 is te zorgen voor een correcte implementatie, alsook voor het beheer van alle cloud provider services achteraf. "

  Wij zijn geen know-it-all, realistisch blijven is de boodschap

  Public cloud management is een gevoelig onderwerp. We initiëren bijvoorbeeld niet dat developers idioten zijn en dat wij alle wijsheid in pacht hebben. Integendeel - we hebben het grootste respect voor goede developers en zijn zelf steeds realistisch over onze eigen capaciteiten.

  We benadrukken wél dat het moeilijk is om over voldoende diepgaande kennis te beschikken aangaande (constant veranderende) cloud providers, terwijl je focus ligt bij het bouwen van applicaties. Onze focus ligt wel op die kennis en dat is net de synergie die wij beogen.

  Public cloud management door Level27, hoe gaat dat in zijn werk?

  Hoe je het ook draait of keert - wij kunnen invallen waar de cloud provider tekort komt: de correcte werking van de applicatie garanderen. En dit zonder het kostenaspect uit het oog te verliezen. Wat wij bijvoorbeeld doen voor onze klanten:

  • Configuratie van het account van de klant met correcte instelling van security en permissions
  • IPV6-compatibiliteit
  • Instellen van VPC (netwerken) en VPN (Virtual Private Networks) in binnen- of buitenland
  • Installatie van instances waarop de applicatie uiteindelijk terecht zal komen
  • Hulp bij het deployen van de applicaties
  • Encryptie op data (in de cloud weet je soms niet waar je terechtkomt)
  • Dezelfde garanties bieden als op onze eigen infrastructuur

  Hierbij werken we op basis van volgende principes (die we ook bij andere klanten succesvol hanteren):

  • Onmiddellijke communicatie
  • 24/7 monitoring
  • Proactieve resource planning

  Vragen?

  Wil jij ook de weg van Public cloud inslaan? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren met eventuele vragen.

  Vragen of opmerkingen?

  Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
  We helpen je graag verder.

  Deel deze blog via