DKIM zorgt voor betrouwbare mails & spamvrije inboxen!

DKIM

In de groeiende wereld van digitale communicatie is het cruciaal om je e-mails te beschermen tegen spamfilters en tegelijkertijd een betrouwbare online aanwezigheid te behouden. Ontdek in deze blog het verhaal van DKIM en leer hoe deze digitale handtekeningtechnologie je e-mails betrouwbaarder maakt. Activeer DKIM en maak je geen zorgen meer over spam.

Wat is DKIM?

Laten we bij het begin beginnen en uitleggen wat DKIM nu precies is. DKIM staat voor DomainKeys Identified Mail en is een methode voor e-mail authenticatie die gebruik maakt van digitale handtekeningen. Hierbij worden private en public keys gebruikt. De uitgaande mailservers hebben de private key, die wordt gebruikt om een unieke digitale handtekening te creëren voor elk uitgaand bericht. Tegelijkertijd is de public key beschikbaar via een DNS-record op het domein, waardoor de ontvanger kan verifiëren dat het bericht afkomstig is van de eigenaar van het domein.

Om het simpel te zeggen: Dit betekent dat DKIM de ontvanger in staat stelt te controleren of het bericht daadwerkelijk afkomstig is van de eigenaar van het domein. Bovendien biedt het een garantie dat het bericht ongewijzigd blijft tijdens het verzenden.

De voordelen op een rijtje!

  • Minder spam: Vermindert de kans op spammarkeringen, waardoor je mails beter in de inbox belanden.

  • Betrouwbaarheid: Verbetert de reputatie van de afzender als betrouwbare mailbron.

  • Authenticiteitsgarantie: DKIM zorgt ervoor dat het ontvangen bericht authentiek is en niet is gemanipuleerd tijdens de overdracht.

Met DKIM verhoog je de betrouwbaarheid van je e-mails, vermijd je spammarkeringen en bied je ontvangers een veilige communicatieomgeving.

DKIM bij Level27

DKIM is reeds actief op onze eigen mailomgeving, waardoor gebruikers met een Level27-mailbox nu al kunnen genieten van deze extra validatie. We willen deze functionaliteit graag uitbreiden naar de websites gehost op ons 'Agency hosting' platform, en daarom hebben we DKIM geïmplementeerd in ons mailcomponent.

Als agency heb je de mogelijkheid om een domein aan het mailcomponent te koppelen. Dit domein kan bij ons geregistreerd zijn, maar je kunt het ook administratief registreren zonder het te hoeven overzetten. Zodra je domein beschikbaar is in ons controlepaneel, kun je het eenvoudig koppelen aan het component.

  • Als we het volledige beheer van je domein verzorgen, nemen we alle technische aspecten achter de schermen voor onze rekening. We genereren een private key op de server van het mailcomponent en voorzien alle uitgaande e-mails van het gekoppelde domein van een digitale handtekening.
  • Voor externe domeinen zijn de benodigde DNS-records zichtbaar in het controlepaneel, en het instellen ervan bij je provider is alles wat nodig is.

Je kan de DKIM-validatie controleren door de headers van de e-mail te bekijken, waar een regel 'DKIM-Signature' te vinden moet zijn.

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via