Tips voor een snellere WordPress

"Mijn WordPress is traag, kan ik een snellere server krijgen?"

Één van de meest gestelde vragen bij onze klanten

Snelheid van WordPress

De snelheid van je Website is een van de belangrijkste elementen voor het succes hiervan. Zeker omdat de laatste 15 jaar de menselijke aandachtsspanne gezakt is van 12 naar minder dan 6 seconden. Dat betekent dat wij minder lang aandachtig kunnen zijn dan vroeger. De tijd die je omwille van deze korte aandachtsboog hebt om je leads te overtuigen, vermindert dagelijks. Je hebt er dus alle belang bij dat je WordPress snel functioneert. 
 

Langzame Websites zijn nutteloze websites

Een verse WordPress-installatie zonder aanpassingen is altijd razend snel. Toch als je hosting kiest die in orde is. Werk je met een budgethosting van bijvoorbeeld 1.99 EUR per maand, dan kunnen wij je garanderen dat je website nog steeds traag zal zijn. 

Wat zijn de oorzaken van een trage WordPress-website?

  • Je hosting deugt niet. Logisch, als je server traag is omdat er al 500 websites op draaien, is er geen ruimte meer over voor jouw site. 
  • De configuratie van WordPress is niet optimaal. De caching is niet geïmplementeerd of er staan gekke/domme dingen in je configuratiebestand. 
  • De pagina’s zijn te groot of er zijn teveel producten. Als je zonder nadenken een Woocommerce-plugin installeert om een shop van je site te maken en er dan 500.000 producten in steekt, dan vraag je om problemen. 
  • Slechte plugins of slechte thema’s. Tussen de 57.676 plugins en nog meer thema’s zit een ongelooflijke hoop rommel. Als jij uit die hoop plugins net zo eentje hebt geselecteerd, heb je het zitten.
Trage WordPress, wat zijn de oorzaken?

Tips voor een snelle WordPress!

Zorg er allereerst voor dat je samenwerkt met een goede hostingprovider. Zij dienen je te voorzien van kwalitatieve hardware. Dit vormt de basis van je hostingpakket. Bij Level27 werken we met servers die zich fysiek in België bevinden. Komt er dan een Belgische bezoeker op je website of webshop, dan is je website bereikbaar via heel korte netwerkpaden. Deze korte afstand zorgt voor een snellere verbinding dan wanneer je server elders in de wereld gelegen is.

Kijk niet enkel naar de hardware, maar ook naar de configuratie van de software. Die speelt namelijk een cruciale rol in de snelheid van je WordPress. Dankzij jarenlange ervaring heeft Level27 een software-combinatie opgebouwd die op alle servers van Level27 beschikbaar is en bovendien overal gelijk is. Hierdoor profiteert zelfs de kleinste Wordpress-website van deze optimalisaties.

Test de snelheid van je WordPress met onze speedtest!

Benieuwd naar de snelheid van je website of webshop? Test hem eenvoudig met onze gratis speedtest en kom meteen te weten hoe je ervoor staat. De resultaten tonen je bovendien bij een trage website of webshop enkele aanbevelingen waar je direct mee aan de slag kan!

De schuld ligt niet bij je hostingprovider

Bij een trage website is de meest voorkomende reactie van programmeurs is dat er gegoogeld wordt naar oplossingen. Helaas komt er dan een hoop onbetrouwbare informatie boven drijven. Er zijn heel wat plugins beschikbaar die performance en snelheid beloven in een WordPress-installatie. Het probleem van deze aanpak is dat je niet weet welk issue je aan het oplossen bent. Je kan er zelfs extra problemen aan toevoegen zonder dit goed te beseffen. Volgens ons is het belangrijk om eerst een diagnose van de oorzaak te bepalen. Welk van de bovenstaande redenen ligt aan de basis van je performantie-problemen? 

Die diagnose stellen is niet altijd makkelijk! Toch kan je hier zelf mee aan de slag. Om te beginnen kan je nakijken welke plugins je allemaal hebt aanstaan. Zet alles wat je niet nodig hebt onmiddellijk uit, simpel toch? Het volgende dat je jezelf moet afvragen is welk thema je hanteert. Is het een complex thema met veel toeters en bellen en visuele editors? Of heb je een degelijk minimalistisch thema geselecteerd?

We begrijpen dat het zoeken naar de oorzaak niet eenvoudig is. Maar laat je niet verleiden tot het oplossen van het probleem voordat die oorzaak gevonden is

Vind je zelf de oorzaak niet, vraag het aan je hostingprovider. Wij als provider beschikken over de nodige tools en kennis om een diagnose te stellen: logbestanden, grafieken, traces. Als dat nog niet genoeg is, is er dé killer-tool bij uitstek: New Relic. Met New Relic kan je tot op de regel specifiek aanduiden waar exact het probleem zit met jouw WordPress-installatie. Goedkoop? Neen. Nuttig? Jazeker!

Hoe kies je de juiste hostingpartner?

Een hostingpartner kiezen is niet eenvoudig. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden losstaand van alleen de prijs. 

Gratis whitepaper over WordPress

Snelheid is slechts een element van WordPress, ben je benieuwd naar de andere? Download dan snel onze whitepaper over al de geheimen van WordPress. 

Contactgegevens

+32 (0)89 449130 Kunstlaan 18/4
3500 Hasselt, België

BTW: BE0890 439 412
IBAN: BE73 6451 0290 9860
BIC: JVBABE22

Wil je een snellere website of webshop? Laat het ons weten!

Onderwerp