PaaS

Platform tussen twee treinen in treinstation

Wat is PaaS?

PaaS is de afkorting van platform as a service.

Het is een model van cloud computing waarbij een derde partij zowel de hardware als de software levert. Hiermee kunnen ontwikkelaars dan applicaties bouwen en hosten. Meestal gebeurt dit via een webbrowser en op de eigen infrastructuur van de PaaS-provider. Op die manier hoeven de ontwikkelaars niets anders te installeren om een nieuwe toepassing te ontwikkelen of uit te voeren. Daarnaast hoeven ze zich ook geen zorgen te maken over het updaten en onderhouden van de servers.

Voor- en nadelen van PaaS

  • Het grootste voordeel van PaaS is het gebruiksgemak voor de gebruikers. De PaaS-provider zorgt voor alle infrastructuur en verbindingen zodat gebruikers via de webbrowser altijd en overal de applicatie kunnen gebruiken. Zo kunnen applicaties sneller worden ontwikkeld en gehost.
  • Een nadeel kan zijn dat de toegang tot de service tijdelijk verstoord kan zijn. Men noemt downtime. Dit gebeurt echter niet al te vaak. Meestal worden hoge uptimes bereikt.

Waarom zou je PaaS gebruiken?

Het is bedoeld om gebruiksvriendelijk en op maat gemaakt te zijn. Daarnaast betalen gebruikers alleen wat ze effectief gebruiken. Daarom kan het voordeliger zijn om over te stappen naar een PaaS-model, om zo kosten te besparen.

 

Contactgegevens

+32 (0)89 449130 Kunstlaan 18/4
3500 Hasselt, België

BTW: BE0890 439 412
IBAN: BE73 6451 0290 9860
BIC: JVBABE22

Blijf niet met vragen zitten. Neem contact op!

Onderwerp

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.