Rock Werchter

Werchter website

Vier dagen, vier podia. De grootste headliners, jonge wolven, felle rockers, straffe singer-songwriters, verse ontdekkingen, de vetste beats. Rock Werchter programmeert met grote overtuiging over alle genres heen. Het grootste muziekfestival van België vindt al sinds jaar en dag plaats einde juni, aan het begin van de zomervakantie.

Rock Werchter is een unieke belevenis. De line-up is steeds van wereldklasse. De omstandigheden uitmuntend. Het festivalgevoel omnipresent. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Het festival staat met stip in de agenda van elke muziekliefhebber.

Wat doet Level27 voor Rock Werchter?

Alles wat er nodig is. Level27 is binnen de festivalwereld de referentie op hosting-gebied, net zoals onze partner Inventis dat is als webbouwer. Het grootste muziekfestival van België mag dan ook niet ontbreken op onze referentielijst.

De boodschap van Werchter was duidelijk: get it done. En snel. Uiteraard namen we de handschoen op. In slechts enkele dagen tijd installeerden we een infrastructuur die duidelijk tegen een stootje kan. We analyseerden de huidige installatie, deden deden load tests, simuleerden duizenden gebruikers en zorgden ervoor dat de websites online konden voor de belangrijke aankondiging van de lineup.

Alles op tijd en binnen budget uiteraard.

Geïnteresseerd in de technische details?

Sure, why not. We bouwden een cluster met nginx frontend en haproxy load balancers verspreid over twee datacenters. Daarachter enkele webservers met nginx, PHP en Varnish page caching. De setup werd afgewerkt met een MySQL-database cluster. Alles wordt beheerd en gemonitord door ons eigen platform. Voila!

(We weten het - dit is slechts het topje van de ijsberg. Als je meer wil weten, contacteer ons gerust.)

Een woordje over Inventis

Het Inventis team draagt samen 1 missie uit: degelijke websites en webapplicaties maken. Geen standaard templates, maar maatwerk waar de klant het meeste baat heeft. Geen enkele uitdaging wordt uit de weg gegaan.

Met referenties als Pukkelpop, Graspop, Couleur Café, AB Concerts en nu ook Rock Werchter is het duidelijk dat Inventis zijn reputatie binnen de culturele sector wel verdiend heeft!

En iets over ons

Level27 garandeert relaxte online ervaringen. We zorgen voor een online aanwezigheid zonder vertragingen zodat je bezoekers vlot kunnen surfen, jouw merk aanvoelen en graag terugkeren.

We zijn pas tevreden als een website echt perfect werkt, en dat kan alleen als we samen met de webbouwer tot het uiterste gaan in de optimalisatie. Dit is natuurlijk altijd belangrijk. En zeker voor een website als Rock Werchter die duizenden gelijktijdige bezoekers moet kunnen verwelkomen!

© Jokko for Rock Werchter

Foto: Jokko for Rock Werchter

Heb je hier vragen over?

Stel dan gerust je vraag via onze chatbox, contact, Facebook, Instagram, telefoon , ...