Ancienne Belgique

Case Ancienne Belgique

De Ancienne Belgique (abconcerts.be), één van de grootste culturele instellingen van de Vlaamse Gemeenschap, ken je wellicht wel. Als vzw organiseert de AB concerten, festivals en muzikale evenementen. Dat voornamelijk in hun eigen concertzaal te hartje Brussel, maar soms ook op locatie. Denk bijvoorbeeld aan de zomer concertreeks Boterhammen in het Park, dat plaatsvindt in het Warandepark.

Met trots vertellen we dat we sinds januari 2016 de hostingpartner van AB zijn. Lees verder hoe de samenwerking tot stand is gekomen.

De uitdaging

Ongeacht de situatie, zijn stabiliteit en uptime altijd van groot belang. Ook in het geval van de website van AB. Of het nu gaat om een uitgestuurde nieuwsbrief naar 190.000 mensen of een ticket rush voor Oscar and the Wolf, AB moet altijd kunnen rekenen op zijn website!

Slechte ervaringen met vorige hostingpartners hebben voor heel wat wantrouwen bij AB gezorgd. Zo hadden ze geregeld problemen met mailings. Bij verzending viel de site namelijk vaak plat. Na een hele lijst aan hostingpartners te hebben gehad, die allemaal keer op keer de zwarte piet bij de webbouwer legden, had AB er (terecht) genoeg van. “Maar zal die kleine Limburgse webhoster het echt beter kunnen?” vroeg Jotie Boone van AB zich af.

AB

De oplossing

Gelukkig hebben wij deze situatie kunnen rechtzetten. Maar ere wie ere toekomt: dit was niet op ons eentje gelukt!

Voorafgaand hebben we een setup voorgesteld, die technisch correct in elkaar zat. Dat is een basisdienst. Maar de echte sleutel tot succes voor een project als deze, is een goede samenwerking met de webbouwer. Samen met de webbouwer Inventis (inventis.be) hebben we alles tot in de detail onderzocht, om zo elke mogelijke bottleneck op te sporen, voordat het een echt probleem werd.

En of het een succes is? Sta me toe Jotie te quoten, de online verantwoordelijke bij AB:

"Sinds de overzetting naar Level27 zijn onze hostingproblemen van de baan. Vandaag passeren de grote bands de revue zonder dat we er zelfs nog bij stilstaan!"

Jotie Boone

Online verantwoordelijke

Heb je hier vragen over?

Stel dan gerust je vraag via onze chatbox, contact, Facebook, Instagram, telefoon , ...