Level27 gaat naar de Ironman in Barcelona!

    Peter Fastré
    by Peter Fastré
Level27 gaat naar de Ironman

Barcelona is een stad in Spanje. De Ironman is een bekende triatlon in Hawaii. Wat heeft dat nu met elkaar te maken?

Hoe de Ironman begon

De Ironman is inderdaad ontstaan in Hawaii, waar enkele sporters een discussie hadden over welke sport nu het stoerste was. In de discussie werden de Waikiki Roughwater Swim (3,8 km zwemmen), de Oahu Bike Race (180 km fietsen) en de Honolulu Marathon (42,2 km hardlopen) met elkaar vergeleken. Helaas kwamen ze er niet uit - dat zag je wel al aankomen. 

Dus hebben ze er niet beter op gevonden dan de drie aan elkaar te koppelen. Atleten die dat zouden kunnen volbrengen, zouden zeker als de meest fitte kunnen worden beschouwd. Enkel mannen van ijzer zouden een dergelijke uitdaging kunnen voltooien. Ironman was geboren.

De populaire triatlon

Vandaag de dag bestaat de Ironman in Hawaii natuurlijk nog steeds als één van de zwaarste en meest iconische triatlons ter wereld. Tegelijkertijd is triatlon uitgegroeid tot een bijzonder populaire sport waarin mannen én vrouwen van elk niveau hun fysieke grenzen opzoeken. Er zijn immers ook andere afstanden ontstaan die iets toegankelijker zijn: de halve, de kwart, de achtste, de Olympische, …

Ironman anno 2020

Ironman is in 2020 een enorme machine geworden die halve en hele triatlons organiseert over de hele wereld. En wij willen meedoen. Meer dan de helft van de Level27-medewerkers heeft de uitdaging aangegaan om op 17 mei de Ironman 70.3 in Barcelona te voltooien. Dat is een halve triatlon (70.3 mijl in totaal), dus 1.9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21.1 km hardlopen.

Maar waarom in godsnaam?

Dat is een goede vraag. In feite gaat het niet eens om de triatlon, want dat is enkel een extra challenge voor de liefhebbers. Het gaat vooral om de teamgeest. Of klinkt dat wat melig? Bij Level27 willen we een aangename plek creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en alle mogelijkheden krijgt om te groeien. Volgens ons hoort daar af en toe eens een uitstap bij. En dan liefst geen teambuilding in een bowlingbaan met steengrill (al kan je dat ook plezant vinden), maar iets dat er echt uitspringt.

Level27 in Mallorca

To be continued

Eind 2018 gingen we daarom al enkele dagen naar Mallorca, toevallig ook een triatlon. Een top-uitstap, onmogelijk te evenaren! Of toch wel? Anything is possible :-) Die enkele dagen in de zuiderse zon hadden ons zo goed gedaan, dat we dit wilden overdoen. Maar dan beter. Groter. Cooler. Daarom dus een week Barcelona. Om te werken (want onze servers moeten blijven draaien), om na te denken, om als team te groeien. En natuurlijk ook om de sportieve uitdaging, de zon, de wijn, de tapas, het plezier… We kijken ernaar uit!

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via