Pukkelpop

Samen een level hoger

Hosting Pukkelpop

Al sinds 2008 werkt Inventis samen met Pukkelpop. Om de website optimaal te beheren, gaf Inventis hostingproviders de kans om een voorstel uit te werken. Na de pitch en het offertevoorstel kwam Level27 als winnaar uit de bus. Ook bij andere projecten, zoals de websiteomgeving van Ancienne Belgique, hadden ze steeds op elkaar kunnen rekenen. Ryunosuke Satoro zei niet voor niets: “Individually, we are one drop. Together, we are an ocean”

“Level27 zorgt voor een technisch doordachte set-up, een klaar en duidelijk offertevoorstel, een probleemloze lancering én de geschikte opvolging op maat van de klant.”

Jochen Vander Eecken

Project Manager

Don’t run away from challenges, run them over!

Voor een klant als Pukkelpop is het belangrijk om de platformen online te houden op piekmomenten. Zo trekt de website veel volk op momenten dat de eerste namen worden aangekondigd, maar het grootste piekmoment is natuurlijk de start van de ticketverkoop. Aangezien Pukkelpop een sterke reputatie heeft op het vlak van online bereikbaarheid, moest deze zeker behouden blijven. Want wie wordt er nu niet geïrriteerd van een ongelofelijk trage website?

Level27 mocht van meet af aan zijn waarde bewijzen. Een website bestaat niet alleen uit uptime. Het is een evidentie, maar hoe efficiënt je uptime is, daarmee maak je het verschil ten opzichte van je concurrentie! Elke auto moet kunnen rijden, maar het gaat net om de extra voordelen zoals milieuvriendelijkheid of comfort voor de passagiers.

Bij Level27 kiezen ze daarom voor een ‘no bullshit’- infrastructuur. Maar al te vaak wordt er gegrepen naar complexe technische oplossingen om 100% uptime te garanderen. Maar hoe complexer de infrastructuur, hoe meer er kan misgaan. Bij de intake van een project moet er dan ook een grondige analyse gebeuren, waarbij de hostingpartner zich uitsluitend op feiten baseert. Deze feiten? Gegevens uit Google Analytics, New Relic, of statistieken uit de huidige infrastructuur. Aan de hand van deze informatie maakte Level27 een voorstel op maat van Pukkelpop. Correct én nuttig. Dit werd dan ook bevestigd door Jochen Vander Eecken van Inventis: “Level27 zorgt voor een technisch doordachte set-up, en een klaar en duidelijk offertevoorstel, op maat van de klant.”

“De manier van begeleiden van Level27 alsook hun knowhow ligt sterk in lijn met onze verwachtingen”

Jente Kasprowski

Zaakvoerder

Level27: een partner tijdens elke stap van het traject

Inventis verwachtte van een hostingprovider een goede ondersteuning, transparante communicatie, en vooral een no-nonsense attitude. En daar paste Level27 perfect in het plaatje. “Hun manier van begeleiden, en ook hun knowhow ligt sterk in lijn met onze verwachtingen, maar ook met die van Pukkelpop. De transparante communicatie en snelle opvolging vereenvoudigden de omschakeling van hostingpartner enorm”, aldus Jente.

“Level27 heeft ons laten zien dat ze bekwaam zijn voor een project van dergelijke grootorde. Dit geeft ons vertrouwen in de samenwerking en een partnership op lange termijn.”

Jan Raedschelders

Zaakvoerder

Pukkelpop

Testing, testing, ...

Om te weten hoe een festivalwebsite of ticketverkoop zich zal gedragen wanneer deze gelanceerd wordt en in de nationale pers verschijnt, moet je iets ondernemen.

Pukkelpop

De oplossing? Load testing. Aan de hand van tools simuleer je een aantal bezoekers op een website en laat je hen alles uitproberen. Helaas was de Ethias Arena niet beschikbaar en vond Level27 ook niet meteen enkele duizenden bezoekers die de testwebsite even wilden uitproberen.

Gelukkig bestaat er zoiets als virtuele load testing. Voor de Pukkelpop-infrastructuur bleek Loader.io de ideale tool. Hiermee kunnen er duizenden gebruikers aangemeld worden, én kan je à la carte extra’s bijbestellen indien nodig. “De uitgebreide load testing van Level27 was voor ons een stevige meerwaarde. Aan de hand van de resultaten hebben wij onze code en de werking van de achterliggende platformen niet alleen kunnen verbeteren op vlak van performance, maar ook op stabiliteit.”

“Level27 biedt goede ondersteuning, transparante communicatie, en vooral een no-nonsense attitude.”

Martijn Croonen

Webdeveloper

Over Inventis

Inventis verzorgt sinds 2008 tal van online aspecten van het alom gekende festival Pukkelpop! Samen met de organisatoren ging Inventis op zoek naar nieuwe ontwikkelingen om zo hun website, mailings, online ticketing, én de sociale media van Pukkelpop te verbeteren. Zo ontwierpen ze de huidige website en zorgden ze ervoor dat deze op elk soort device beschikbaar was.

Denk maar aan de feestgangers die tijdens het festival snel nog even de line-up willen checken op hun smartphone. Daarnaast maakte Inventis de organisatoren van Pukkelpop duidelijk dat het tijd was om mee te gaan met de huidige technologie. Contact opnemen, doe je tegenwoordig via Facebook, Twitter, etc. En kan je niet meer wachten tot de volgende editie? Dan tel je samen met je vrienden af via de countdown op de website!

Over Level27

Level27 staat voor betrouwbare, veilige, en stabiele hostingdiensten op maat. Ons doel? Organisaties inspireren om betere applicaties en websites te bouwen. Pas dan kunnen onze klanten er performante resultaten mee bereiken.

Wij zijn 100% onafhankelijk en streven naar verbetering. Bij Level27 ben je op de juiste plaats voor hostingservices met rechtstreekse communicatie, ‘no bullshit’-advies, én doeltreffende monitoring.

Pukkelpop fireworks

Heb je hier vragen over?

Stel dan gerust je vraag via onze chatbox, contact, Facebook, Instagram, telefoon , ...