DrivOlution

Referentie DrivOlution

drivolution team level27

Welke nood of pijn had Drivolution voorheen, qua webhosting?

Ze beschikten al een heel aantal jaren over een op maat gemaakt webplatform voor e-learning, opvolging en monitoring van chauffeurs om hen veilig en zuinig te leren rijden. Daarnaast was er ook een ERP-gedeelte om dit allemaal te beheren. “Het platform begon gedateerd te geraken. We maakten de keuze te investeren in een nieuw webplatform. Daarom namen we een softwareontwikkelaar onder de arm om dit platform te verwezenlijken. Een architectuur op basis van Java-technologie werd uitgewerkt”, deelt Stijn mee. 
Het oude platform maakte gebruik van PHP en draaide bij een webhoster die zijn servers beperkte, zodat enkel PHP-applicaties hierop konden functioneren. “Daar we nu Java-applicaties wouden installeren, waren we genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe webhostingpartij,” aldus Stijn. 
 
Verder was de ontwikkeling van nieuwe business opportuniteiten rond het beheer van vlootgegevens zoals wagenkarakteristieken, verbruik, schades en allerlei rijstijlgegevens van start gegaan. Om de risico’s te beperken, werd in eerste instantie gekozen voor een low-budget server, die ze zelf trachtten te managen. De nieuwe business groeide, maar de configuraties van deze server verliepen allesbehalve optimaal. "Elke twee weken liep de server wel eens stil en dienden we een restart aan te vragen. Dat was uiteraard geen ideaal scenario.”

Welke obstakels of twijfels ondervonden ze?

De potentiële webhostingpartijen stelden telkens vragen waar ik zelf geen antwoord op wist. Zo vroegen ze hoeveel CPU-kernen we in onze servers wilden, of hoeveel geheugen we nodig hadden.” De softwareontwikkelaar gaf natuurlijk zijn voorkeur aan een ultraperformante server, maar dat zag de financieel verantwoordelijke natuurlijk niet zitten. 

“De potentiële webhostingpartijen stelden telkens vragen waar ik zelf geen antwoord op wist.”

Stijn van Drivolution

Waarom kozen ze uiteindelijk voor Level27?

Zij vroegen aan alle partijen om hen een groeiscenario voor te leggen. Nieuwe applicaties worden immers niet van vandaag op morgen ontwikkeld! “Jullie waren in onze ogen de enige partij dat dit groeiscenario naar een correct voorstel heeft omgezet. De specificaties van de servers waren vrij summier in vergelijking met de andere voorstellen. Doch verzekerde Peter ons dat volgens hun expertise dit de specs waren dat we zochten. Het aantal servers, de benodigde CPU-kernen en de gigabytes geheugen konden daarnaast meegroeien naarmate we ze nodig hadden. Dat was het scenario dat we zochten! En achteraf bekeken, waren die initiële specs inderdaad spot on”, vertelt Stijn enthousiast. 

“Jullie waren in onze ogen de enige partij die dit groeiscenario naar een correct voorstel heeft omzet.”

Stijn van Drivolution

Hoe is het project verlopen?

In één woord: super!” volgens Stijn. Vanaf de start van het project kreeg hij onmiddellijk het gevoel dat we het project volledig in handen gingen nemen. En dat deden we ook! 
Op technisch vlak werd er prachtig werk opgeleverd. Een moderne build pipeline dat de applicaties ook nog eens automatisch op onze testserver installeert, alsook de nieuwe inrichting van de servers, waar nu elke applicatie een eigen user heeft en in een eigen map staat i.p.v. verspreid over de server.” De best practices voor het beheer van de applicaties leverden een enorme tijdswinst op.
En dan ben ik waarschijnlijk de grootste uitdaging nog vergeten op te noemen: om terug ‘leven’ te krijgen in onze applicaties, waarvan enkel de source code en de huidige productieversie overblijft, lijkt me zeker allesbehalve makkelijk te noemen.
En ook hier werd er zeer correct gehandeld volgens Stijn. Bij elk nieuw inzicht, waarbij er van het oorspronkelijke projectplan afgeweken moest worden, contacteerde Virginie hem om deze inzichten kenbaar te maken en om de opties te bespreken. “Even later verscheen er ook een aangepast plan in mijn mailbox. Ik vind het super hoe professioneel jullie dit project hebben aangepakt!


Wat vonden ze van het resultaat, en wat betekende dat concreet voor hen?

Zijn zorgen omtrent de hosting zijn volledig verdwenen. “Door de kwaliteit die jullie leveren zijn er nog nauwelijks issues. En valt er toch iets voor, wordt er hier proactief naar gehandeld.” Bij problemen werd Stijn altijd onmiddellijk verwittigd via mail of Slack, nog voordat hijzelf de kwestie had opgemerkt. “Dit alles zorgt ervoor dat mijn vertrouwen in jullie zeer sterk is.

“Door de kwaliteit die jullie leveren zijn er nog nauwelijks issues. En valt er toch iets voor, wordt er hier proactief naar gehandeld.”

Stijn van Drivolution

Wat beschouwt Drivolution als onze troeven?

 “Het feit dat jullie meedenken met ons vind ik ook één van jullie belangrijkste troeven.” Ons advies om het project op een gefaseerde manier aan te pakken, bleek erg gewaardeerd te worden door het team van Drivolution. 
Jullie behulpzaamheid hoort ook zeker in dit rijtje. Bij elke vraag die we jullie stellen zijn jullie onmiddellijk bereid ons verder te helpen. En jullie no nonsense-mentaliteit kan ik hier ook zeker niet onbenoemd laten. Gebakken lucht is bij jullie niet te vinden. Die typerend nuchtere, realistische kijk wordt zeker geapprecieerd.

“En jullie no nonsense-mentaliteit kan ik hier ook zeker niet onbenoemd laten. Gebakken lucht is bij jullie niet te vinden. Die typerend nuchtere, realistische kijk wordt zeker geapprecieerd.”

Stijn van Drivolution

Zouden ze ons aanbevelen?

Uiteraard beveel ik jullie aan. En ik denk dat mijn verhaal hierboven reeds een goede schets maakt waarom. Al is de belangrijkste reden het feit dat ik jullie niet ervaar als een doorsnee hoster, jullie zijn een partner in webhosting. En in deze tijden van digitalisering is dat een partnership waar je niet zonder kan.

“De belangrijkste reden is het feit dat ik jullie niet ervaar als een doorsnee hoster. Jullie zijn een partner in webhosting!”

Stijn van Drivolution

Heb je hier vragen over?

Stel dan gerust je vraag via onze chatbox, contact, Facebook, Instagram, telefoon , ...