Managed clusters

Is je website of applicatie bedrijfskritisch geworden? Kan je je geen enkele downtime meer permitteren, wat er ook gebeurt? Dan ben je klaar voor een Managed cluster.

Wat zijn managed clusters?

Managed clusters zijn groepen van Managed servers. Op deze manier garanderen we een grotere performantie en beschikbaarheid voor kritische websites en applicaties.

Structuur

Bij een managed cluster server heerst een wat complexere structuur. Hier hangt een website of applicatie niet af van één enkelvoudige server, maar van een geheel van servers die elk hun eigen functie hebben.

De load balancers zullen de load verdelen over de verschillende applicatieservers. De webservers bevatten de eigenlijke applicatie en de databaselaag zorgt voor de opslag van gegevens.

We voorzien standby webservers die we in geval van extra hoge belasting kunnen opstarten met elke gewenste configuratie. De gehele structuur wordt meestal verdeeld over meerdere datacenters of beschikbaarheidszones.

Diagram

Uiteraard zijn meerdere vormen mogelijk, maar de basis ziet er meestal als volgt uit:

Diagram

Managing

Bedrijfskritisch

Een cluster neem je niet zomaar. Clusters zijn vooral interessant voor bedrijfskritische applicaties.

Zijn de andere producten en diensten dan niet geschikt voor kritische applicaties? Natuurlijk wel! We hebben het hier gewoon over een hoger niveau van webhosting. In de eeuwige zoektocht naar de 100% uptime halen we hier alles uit de kast.

Zo is je applicatie niet alleen beschermd tegen het fysiek falen van een datacenter, maar heb je hier ook de mogelijkheid om onderhoud, zoals security updates, uit te voeren zonder dat je applicatie offline moet. 

Muur en plant

Private of public cloud

Bij Level27 zijn we onafhankelijk van de gekozen infrastructuur. Bij managed servers gaat het om het beheren van de servers, niet om de infrastructuur zelf.

Onze Shared servers kunnen dus op drie locaties staan:

  • Binnen de infrastructuur van Level27. We zijn aanwezig in 4 Belgische datacenters.
  • Bij een publieke cloud provider. We werken intensief samen met de twee meest bekende (AWS en Azure). Ook low-cost alternatieven zijn mogelijk.
  • On premise bij jou. In bepaalde gevallen is dit de enige optie. Wij passen ons aan en leveren onze gekende service ook daar!

Enkele use cases

We stellen je enkele use cases voor de Managed cluster voor. 

  • Sites met een zeer hoge traffiek, zoals die van festivals en ticketverkopen
  • Kritische applicaties waar meerdere mensen continu afhankelijk van zijn
  • SaaS-producten, waarbij elke downtime risico inhoudt op imagoschade
  • Voetbalclubs die grote bezoekerspieken ontvangen

Level27 is ISO27001 en ISO9001 gecertificeerd.

Zet een Managed cluster op!

Managed clusters worden op maat van jouw project geconfigureerd. Nadien verloopt het beheer eenvoudig via ons controlepaneel. Maak dus een afspraak met één van onze experts om jouw Managed cluster samen te stellen.