Hoe kies ik een goede hostingpartner

Hoe kies ik de juiste hosting partner - level27

Waar moet je op letten bij de keuze van een hostingpartner?

Er zijn enkele zaken waarmee je rekening moet houden bij de keuze van een hostingprovider. Laten we al deze zaken even op een rijtje zetten zodat je zeker kiest voor de juiste partner. 

Hardware: De basis van je hosting

Alles begint met de hardware. Inderdaad, ook cloud servers zijn niet iets in dat in de lucht hangt. Alle websites draaien op echte servers van echt ijzer in echte datacenters… 

Bovendien komt de connectie tussen de bezoekers en jouw website over echte netwerken die uit glasvezel bestaan. Daarom is het van uiterst belang dat je basis in orde is. 

Als hostingprovider is het onze taak om jou de beste keuze voor te stellen. Een internationale webshop heeft bijvoorbeeld veel baat bij een public cloud provider om de content zo dicht mogelijk bij de bezoeker te krijgen. Een Belgische website voor een regionaal festival heeft meer aan een snelle lokale server in Brussel die bereikbaar is via zeer korte netwerkpaden.

Twee andere heel belangrijke elementen zijn de snelheid en latency van de processoren en de opslag. Er zijn namelijk zeer veel verschillende types van processoren en data-opslag. Als hostingprovider kan je een zeer grote marge realiseren door goedkopere hardware te gebruiken.

Bij Level27 willen we niet de goedkoopste zijn, maar wel de beste en de snelste. Daarom gebruiken we steeds Compute Optimized servers, of dat nu gaat om servers in ons datacenter of servers bij cloud providers. Onze laatste generatie hypervisors gebruikt Intel Xeon Gold 6244 processoren, die een uitstekende Single Thread Performance leveren (het moment dit schrijven is oktober 2020). Bij cloud providers selecteren we steeds de Compute-range, b.v. de c5 instance type van AWS. 

Dezelfde focus op performantie vinden we terug in onze keuze voor de opslag. We kiezen hier steeds voor lokale NVMe-storage en niet voor netwerkstorage oplossingen.
 

Software: Onmisbaar

Naast de hardware is de configuratie van de software onmisbaar. Jaren van ervaring hebben een software-combinatie opgeleverd die op alle servers van Level27 beschikbaar is en bovendien overal gelijk is. Dus ook de kleinste WordPress-website profiteert van de optimalisaties die load testing op de meest geavanceerde festival-website hebben opgeleverd. Ons basis-softwarepakket is een uitgekiende combinatie van nginx, apache en varnish.

WAF: de kers op de taart

Standaard voorzien we onze klanten sinds geruime tijd een uitgebreide WAF (Web Application Firewall). Die kan je met slechts een druk op de knop activeren voor jouw website.

Al de puntjes op een rij als je een hosting partner wil kiezen

Waar hou je dus het best rekening mee als je een hosting partner kiest?

  • Bescherming tegen ‘slechte bots’. Bots zijn geautomatiseerde scripts die het internet afschuimen op zoek naar kwetsbare WordPress-installaties. 
  • Bescherming tegen ‘slechte netwerken’. Er zijn lijsten van netwerken waarvan we weten dat ze niet deugen. Die blokkeren we! 
  • Bescherming tegen ‘slechte landen’. Soms hebben websites last van verkeer uit landen of regio’s die ze niet willen. Als jij dit wenst, kan je het verkeer per land en regio uitschakelen. 
  • Bescherming tegen ‘te hoge trafiek’. Ons systeem herkent automatisch als iemand jouw website probeert te misbruiken om zo op die manier te doen vertragen of zelfs kapot te krijgen. 
  • Specifieke WordPress-optimalisaties: zoals het uitschakelen van de xmlrpc. php, of het blokkeren van hacks tegen gekende WordPress-versies. 

Vertrouw niet alleen op de WAF, want basisregels als je website updaten en veilig houden zijn nog steeds noodzakelijk. Maar in de beveiliging telt elke laag die je toevoegt, dus onze WAF zorgt voor dat beetje extra gemoedsrust!

De diensten van Level27

Wil je meer weten over de diensten die Level27 je kan aanbieden? De hostingdiensten van Level27 kan je verdelen in drie grote blokken: Classic hosting, Tech projecten en Enterprise IT. Wij helpen je graag met het ontdekken welke dienst het beste bij jouw onderneming past. 

Contactgegevens

+32 (0)89 449130 Kunstlaan 18/4
3500 Hasselt, België

BTW: BE0890 439 412
IBAN: BE73 6451 0290 9860
BIC: JVBABE22

Vragen over hosting? Stel ze hier!

Onderwerp