Waarom een CDN handig is

  CDN_L27

  Vertraagt jouw website door het een teveel aan afbeeldingen, video's enzovoort? En merk je dat de gebruikservaring achteruitgaat? Dan is het gebruik van een Content Delivery Network (CDN) misschien een interessante oplossing. Ontdek er meer over in dit blogartikel.

  Indien de term CDN nog niet in je woordenboek staat, helpen we je er even uit. CDN staat voor Content Delivery Network. Wij gebruiken deze oplossing heel vaak bij websites met veel media: afbeelding, video, stijlen … Het doel van een Content Delivery Network (CDN) is om webinhoud snel en efficiënt af te leveren bij eindgebruikers. Het internet is een web van netwerken. Uitval of opstoppingen in één van die netwerken zorgt dus voor vertraging. Bij langzaam ladende sites, haken veel surfers af en daarom kloppen we aan bij een CDN om ervoor te zorgen dat hun verkeer altijd is geoptimaliseerd.

  Wereldwijd bezochte website

  Het is belangrijk om op te merken dat een CDN enkel zinvol is bij klanten en/of websites die wereldwijd bezocht worden. De website wordt immers op 1 server gehost, waarbij de gebruiker afhankelijk is van de afstand tot deze server. Statische informatie echter (zoals afbeeldingen, stijlen, javascripts) worden via een locatie kort bij de bezoeker geserveerd. De (dynamische) website zelf blijft geserveerd worden vanuit België. Het grootste voordeel is dat de website een stuk sneller kan worden ingeladen.

  Verbeterde gebruikerservaring

  Het gebruik van een CDN verbetert niet alleen de gebruikerservaring van de bezoekers op je website, die door de jaren heen steeds veeleisender zijn geworden. Ook zorgt het gebruik van een CDN voor een lager verbruik van bandbreedte. Het hoge verbruik van de bandbreedte wordt immers vaak veroorzaakt door de afbeeldingen op een website. Eigenlijk is dit een verdoken vorm van caching want de afbeeldingen moeten bij een volgend bezoek niet telkens worden ingeladen.

  Lokale of internationale servers

  Een CDN als Cloudflare werkt met reverse proxies om ook de website via lokale servers te serveren, maar zoals vaak voegt dit extra complexiteit toe. Voor echt grote projecten is het goed om te kijken naar internationale servering van de websites.

  Win advies in bij Level27

  Level27 kan instaan voor het advies rond CDN: wij beheren de CDN-accounts voor onze klanten, waarbij wij dan ook instaan voor de facturatie en het SSL-beheer. De kosten van de CDN-provider worden per kwartaal zonder marge doorgerekend. Wij gaan ervan uit dat met 1 CDN-account meerdere websites geserveerd kunnen worden. Om een objectieve kijk te krijgen op het CDN-verhaal stellen we 2 partners voor, waarin wij het volste vertrouwen hebben: KeyCDN en AWS Cloudfront.

  Zit je met een vraag, of wens je meer info omtrent CDN? Vul dan vrijblijvend onderstaand contactformulier in. 

  Vragen of opmerkingen?

  Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
  We helpen je graag verder.

  Deel deze blog via