Level27: What's in a name

    Jilly Achten
    by Jilly Achten
Peter Level27

Van zowel mensen die Level27 nog maar pas leren kennen als partners waarmee we al jaren samenwerken, zijn er twee vragen die we regelmatig te horen krijgen. Waar komt de naam Level27 eigenlijk vandaan? En spreek je het uit als Level27 of Level27?

27 of 27

Veel mensen spreken Level27 uit als Level27, anderen als Level27. Level27 is uiteraard een Belgisch bedrijf. En in België zijn er drie landstalen: Nederlands, Frans en Duits. Los van die context werken we in een digitale wereld waarbij vaak Engels wordt gesproken. Level, dat is dan nog eens een vrij universeel woord. En wanneer we niet veel tijd hebben houden we het gewoon daarbij. Dus of het nu 27 of 27 is, met Level zit je sowieso juist. Maar om helemaal duidelijk te zijn: het is dus Level27.

Waar komt de naam Level27 vandaan?

Support is onze core business en het belang van een goede klantenservice kende Peter al van de start. Zelfs toen het bedrijf nog maar op een paar mensen steunde was een persoonlijke aanpak de sleutel. Welke naam zou dan beter zijn dan de naam afgeleid van een SLA, het feit dat we 24/7 voor alle klanten beschikbaar zijn? Omdat 24/7 wat te obvious was, besloot Peter er een afgeleide van te maken. En zo was Level27 geboren. 

Of toch niet? Nee, de echte bestaansreden kent een iets symbolischere betekenis. Wie Peter nog niet goed kent, weet misschien niet dat hij soms in het mystieke gelooft. Wanneer je een bepaald getal vaak in je leven tegenkomt kan dat een speciale betekenis hebben. Sommige mensen geloven zelfs dat er een ‘engel’ achter zou kunnen schuilen. 

Engel 27 wil je doen luisteren naar je intuïtie en op die manier klaar maken voor een nieuw hoofdstuk in je leven. Kortom: er is iets goed op til. Een boodschap die niet alleen voor Peter veel betekende op het moment dat hij met Level27 startte, maar ook een idee dat hij nog steeds graag uitdraagt naar de buitenwereld. Wie Peter wel goed kent, weet natuurlijk dat van bovenstaande helemaal niets waar is. No bullshit, remember?

Of je nu al dan niet gelooft, bepaalde ideeën kunnen wel een mooie boodschap uitdragen en daardoor een goede inspiratie zijn wanneer je op zoek gaat naar bijvoorbeeld een bedrijfsnaam. Peter verdiepte zich daarom in de principes van het boeddhisme. Het boeddhisme ziet mentale staten van bewustzijn als lokiya (werelden). En wat is nu net het hoogste level dat er binnen de rupa-loka, de fijnstoffelijke of materialistische wereld, bestaat? You guessed it right, level 27.

Nee oké, nu even serieus. De waarheid is eigenlijk helemaal niet zo spannend. Peter heeft altijd een grote interesse gehad in astrologie. Wist je dat de diameter van de maan ongeveer 27% is van de diameter van de aarde? Net die planeet waarop Peter zijn bedrijf startte? Of was het eerder een toevalligheid, omdat Peter zijn eerste kantoor zich op de 27ste verdieping van een gebouw bevond? Of, maar nu denk ik helemaal out of the box, was Peter toevallig 27 jaar oud toen hij een level hoger wilde schakelen met betere hosting? 

Hebben je we vandaag bullshit verkocht of schuilt er toch wat waarheid in dit verhaal? Tja, wie zal het zeggen.. Peter niet, die heeft betere dingen te doen zoals werken aan de groei van het bedrijf. Richting 27 vestigingen misschien? ;)

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via