Level27 blaast 15 kaarsjes uit

    Peter Fastré
    by Peter Fastré
Level27 15 jaar hosting

Al 15 jaar Level27. Ongelofelijk maar waar, want de jaren zijn letterlijk voorbij gevlogen. Het was 2005, toen de 27-jarige Peter Fastré het webhostingbedrijf Level27 oprichtte. Anno 2020 kunnen we alleen maar trots zijn op wat we al bereikt hebben. Level27 is immers uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Belgische hostingmarkt.

Wij blikken in dit blogartikel terug op het mooie parcours dat wij als Level27 de voorbije 15 jaren hebben afgelegd.

Als VOF uit de startblokken

Op een regenachtige vrijdag in december 2004 besliste Peter Fastré de level27.be domeinnaam te registreren. Peter vond al snel een partner in crime die dit hobbyproject ook wel zag zitten: Level27 was geboren. Op 1 april 2005 (nee geen mopje!) werd het officieel en zag Level27 VOF het levenslicht.

Vanaf dat moment konden klanten bij Level27 terecht voor webdesign én webhosting. Peter wou toen al het verschil maken met de gevestigde bedrijven door vanaf de start in te zetten op innovatie en automatisatie.

Drie jaar later was Level27 al lang geen hobbyproject meer. Het bedrijf was samen met de ambities gegroeid. Peter richtte een nieuwe BVBA op om zich verder te specialiseren en zich volledig toe te leggen op webhosting.

Eerste overname in 2010

In 2010 volgt de eerste overname. Level27 neemt hostingbedrijf Weble over en ziet haar groei op korte termijn verdubbelen.

In de jaren daarna volgen nog enkele kleinere overnames. Level27 zet vastberaden in op consolidatie en standaardisatie, waardoor toekomstige migraties ook veel vlotter kunnen verlopen. Een goede zet, zo blijkt later.

Echte doorbraak in 2016

In 2016 kregen de ambities opnieuw een extra boost. De bende techneuten die Level27 runnen beseffen dat een unieke branding, performante marketing en gerichte sales belangrijk zijn om hoge toppen te scheren.

Bij Level27 beslissen ze om ervoor te gaan en vol in te zetten op betere hosting. Enkele maanden later heeft Level27 een duidelijke identiteit en gezicht naar de buitenwereld, een goed draaiende salesafdeling en stromen de topklanten letterlijk binnen.

Het team verdubbelt op korte tijd, en het kantoor moet noodgedwongen uitgebreid worden met een extra verdieping.

Strategische en snelle groei in de hostingmarkt

Het bedrijf kent een stevige jaarlijkse groei. In 2019 realiseert Level27 de overname van het Gentse SiteHosting. Met deze acquisitie verankert Level27 zich nog sterker in de Belgische hostingmarkt en blijft de jaarlijkse groei versnellen.

Eind maart 2020 sloot Level27 het boekjaar af met een groei van opnieuw meer dan 40%. Als hostingpartner zitten we dus nog perfect op koers met ons vijfjarenplan.

De status quo

Peter Fastré, CEO van Level27, blikt tevreden terug: "Het afgelopen jaar was zeer succesvol voor Level27. We merken dat klanten zich nog meer willen focussen op hun core business. Ze laten de groeiende complexiteit omtrent hosting graag over aan specialisten. Verder willen klanten ook efficiënter omgaan met hun infrastructuur en daar kunnen wij zeker mee helpen. Level27 beschikt over een team met de juiste mix aan expertise om hen hierin volledig te ontzorgen.”

Kers op de taart

Recent volgde de kers op de taart, want Deloitte bekroonde Level27 tot één van de snelst groeiende technologiebedrijven in België. We kaapten hier zelfs de Fast 50 hoofdprijs weg in onze sector. Bam! 

Een blik op de toekomst

Digitalisering en cloud zijn actueler dan ooit. Ons team gaat ervoor, onze klanten zijn heel belangrijk voor ons en we groeien met de juiste snelheid. Level27 gelooft dan ook sterk in het leveren van de juiste dienst aan de klant, zodat de klant zich niet moet aanpassen aan het aanbod zoals bij zoveel hosting providers. Enkel organisaties die hun klanten centraal zetten, hebben bestaansrecht in deze tijd.

15 jaar geleden startten we Level27 vanuit onze passie voor technologie. Door complexe techniek op een eenvoudige manier bruikbaar te maken, helpen we onze klanten groeien. De komende jaren hebben we onze zinnen gezet op heel wat nieuwe projecten en concrete doelen, en die zien we helemaal zitten. Level27 gaat er helemaal voor!

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via