Het jaar 2021 van Level27

  Jilly Achten
  by Jilly Achten
Houten blokjes vormen het woord 2021

Er is opnieuw een jaar voorbij ge-vlo-gen. En dat terwijl we allemaal nog een beetje met het idee leven dat het nog steeds 2020 is en de tijd is blijven stilstaan. Maar dat wil niet zeggen dat er voor Level27 niets veranderd is. Integendeel zelfs, 2021 had voor ons heel wat in petto. Tijd voor een recap!

Valse start

Wanneer het niet goed is zeggen we het ook, no bullshit. Dus de start van 2021 kon beter. Enerzijds zaten we in een lockdown waarbij we onze vrienden, families en collega’s moesten missen. Anderzijds betekende het begin van 2021 voor Level27 ook het vertrek van enkele collega’s die om uiteenlopende redenen ervoor kozen op zoek te gaan naar een nieuwe werkplek. Een organisatie als Level27 is beperkt in aantal, waardoor het wegvallen van een paar mensen een stevige klap kan betekenen. 

Dat was het ook, voor even. Het pintje voor de overgebleven teamleden was na de lockdown snel weer halfvol, letterlijk en figuurlijk. Extra inspanningen en elkaar helpen buiten onze comfortzones zorgden voor hernieuwde energie. Geleidelijk aan vonden we helemaal weer onze draai én nieuwe medewerkers. Marcel, Elke, Tom en Joyce vervolledigden het 2021-plaatje. En hoe! De mentaliteit zit beter dan ooit. 

Spring break

Meerdere breaks eigenlijk, want in maart kende Level27 twee grote hoogtepunten. We verhuisden met bijna al ons hebben en houden naar een nieuw kantoor in het hartje van Limburg: Hasselt. Meer plaats voor meer medewerkers, meer focus en meer groei. 

En om die groei concreet te maken stelden we op 1 maart onze nieuwe dochteronderneming aan de wereld voor: Internet Service Provider Connect27, voor het leveren van connectiviteit aan zakelijke klanten. Dat de organisatie het niet slecht doet kunnen we bewijzen met een sneak peek van 2022, want op 10 januari startte de eerste Connect27-medewerker, Dimitri!

Marcel en Thomas van Connect27 gaan partnership aan met VX Fiber

Projecten, projecten, projecten

Ondanks dat we enkele maanden wat dunner bevolkt waren en het onze core business is om altijd de support draaiende te houden, realiseerden we toch heel wat projecten

 • We verbeterden bijvoorbeeld de interne structuur van de organisatie, wat zorgt voor betere communicatie tussen de teams. 
 • Ook Office werd een echt team met de komst van Elke en in de maanden die daarop volgden hervormden we onze hele accounting naar een moderne, volautomatische omgeving gemanaged door Deloitte. Bye-bye manuele factuurverwerking en Excel-rapportage, hello to Zenvoices en Bright Analytics realtime reporting. 
 • De wijzigingen in het personeel lieten HR niet onberoerd, dus schreven ze een boek met daarin een nieuw beleid voor meer transparantie en duidelijke groeipaden. Er werd ook terug sterk ingezet op de aanwerving van stagiairs en jobstudenten, met succes.
 • Omdat meer slapen hoog op het lijstje van onze duty officers staat, werd er via het ongoing uptime project continu gesleuteld aan improvements op vlak van nachtelijke meldingen.
 • Marketing zat ook niet stil, zo lanceerden we in 2021 maar liefst 16 afleveringen van onze podcast Hotline27, werkten we met onze buren van het Stedelijk Conservatorium samen voor een video campagne rond downtime en ontwikkelden we in december onze eigen Rum: Rumble27. Daarnaast streden verschillende agencies om de highscore in onze Level27 All Stars competitie. De gelukkige winnaar werd deze week bekroond!
 • Tot slot kreeg ons controlepaneel een grondige makeover, zowel in de frontend als backend. Dit zorgde voor nieuwe looks én nieuwe functionaliteiten, een grote verbetering voor zowel ons als onze klanten. Dat het platform-team op het einde van het jaar de medaille voor “Project van 2021” mocht wegkapen, was dan ook geen verrassing. 
   
MyLevel27 controlepaneel

All play, no work?

Op het vlak van teambuildings hadden we wat schade in te halen in 2021. Het begon rustig, blij dat we op vrijdag de week terug samen mochten afsluiten met een pintje in de hand. In de zomer trokken we richting Karting Genk, waar niet iedereen zijn BBQ door het racen even goed kon binnenhouden.

Eind september mochten we dan eindelijk naar Barcelona reizen, anderhalf jaar na oorspronkelijke datum, om onze collega’s aan te moedigen in de halve Ironman. Er werden die week veel grenzen verlegd, zowel door de sporters als de supporters. En of we schade hebben ingehaald. Intussen plannen we alweer onze volgende uitstap, let’s go!

Reflectie

2021 was opnieuw een gek jaar. We kenden tegenslagen, groeipijnen, quarantaines en veel meer. Maar tegelijkertijd realiseerden we opnieuw groei, werden we een beter georganiseerd bedrijf en zetten we sterk in op automatisering en verbetering van onze interne procedures door te leren uit onze fouten. Maar vooral, we werden een hechter team. 

Ik kan het niet beter afsluiten dan in de woorden van Peter: “2021 was een goed jaar. Ik dank jullie.”

lasershooten

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via