DrupalCon 2019 in Amsterdam

    Dieter
    by Dieter D'haese
DrupalCon

Al een tijdje stond DrupalCon 2019 gemarkeerd in onze agenda. Eindelijk was het zover! Michael en ik (Dieter) gingen eens een kijkje nemen in Amsterdam. We nemen je mee doorheen de dag!

Al een tijdje stond DrupalCon 2019 gemarkeerd in onze agenda. Eindelijk was het zover! Michael en ik (Dieter) gingen eens een kijkje nemen in Amsterdam. We nemen je mee doorheen de dag!

Vroege vogels trekken naar DrupalCon

Dinsdag 29 oktober - De lichten branden nog niet in mijn straat, toch vertrek ik al om in alle vroegte aanwezig te zijn op DrupalCon 2019 te Amsterdam. Ik gok dat het een uurtje of 3 rijden zal zijn. Nieuwsgierig ben ik zeker en vast! Via enkele van onze Drupal partners heb ik alvast enkel positieve verhalen gehoord over dit event. “Groots”, “must-be-there”, “internationaal karakter”… Ik wil dit congres/event/gathering wel eens met mijn ogen zien.

Op weg naar RAI

Aangekomen in Amsterdam - waar meer fietsen dan auto’s te zien zijn in de drukke ochtendspits - valt de vlotte organisatie op. De auto is geparkeerd en vrijwel onmiddellijk belanden we aan het RAI te Amsterdam, waar je je kan aanmelden aan het congrescentrum. We moeten uitkijken dat we ons niet vergissen met een ander event, dat aan de zijkant van het plein plaatsvindt en waar de focus op AI en Blockchain ligt.

DrupalCon

Keynote van the one and only...

Aangezien de keynote van Drupal founder Dries Buytaert om 8u45 voorzien is, is het publiek al in grote mate aanwezig. In het auditorium hoor je de Belg, authentiek in bouwvakkershemd, zijn voordracht houden. In de zaal geen lege stoelen te zien, integendeel. Mensen komen nog toe tijdens de keynote en proberen staand hun laptop te bedienen. Lang geleden dat een Belg voor volle zalen zorgde bij de noorderburen.

Dries Buytaert

Even contacten leggen

In de andere zalen geven digitale agencies het beste van zichzelf bij hun standen. We zien enkele bekende (Belgische) gezichten, maar het zijn vooral Nederlandse en buitenlandse spelers die zich hier in de kijker willen spelen. Aangezien we zelf de mogelijkheden bekijken om hier ooit zelf een stand te plaatsen, lijkt het me gepast enkele gesprekken aan te gaan. Voor sommige spelers is het vanzelfsprekend hier elk jaar klaar te staan. Als digitale speler met focus op Drupal, marketing, webdevelopment of hosting, leg je hier dan ook vlot contacten. 
 

We zijn aanwezig bij een sessie van één van onze partners, Entity One. Robin Ingelbrecht geeft het beste van zichzelf in een bomvolle zaal waarin hij trips en tricks aangeeft hoe je een op Drupal gebaseerde webshop ontwikkelt en beheert. Iedereen leert hier echt wat bij.
 

Verwachtingen zijn ingelost!

DrupalCon loopt voor vandaag bijna op zijn einde en het is interessant geweest. Inderdaad, mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Het is groots en als lid van de Drupal community (of als je ook maar iets te maken hebt met dit machtig CMS) moét je hier aanwezig zijn. Het maakt niet uit vanwaar je komt, je bent aanwezig. Aan ons om te beslissen in welke mate we hier volgend jaar staan… We houden jullie op de hoogte! ?
 

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via