Tips voor het kiezen van een goede domeinnaam

    Jilly Achten
    by Jilly Achten
Domein registratie tips level27

Ben je aan het overwegen om een domeinnaam te registreren voor je nieuwe website of webshop? Dan zijn er een aantal zaken waarmee je best rekening kan houden. In dit artikel bieden wij je een overzicht van de belangrijkste tips bij het kiezen van een goede domeinnaam. 

Hou je domeinnaam beknopt

Volzinnen gebruiken in je nieuwe domeinnaam? Dat is geen goed idee! Het mag dan wel leuk lijken om een briefwisseling te starten met je toekomstige websitebezoekers, less is nu eenmaal more. Hou je domeinnaam kort en beknopt en probeer ruim onder het DNS-protocol van 63 karakters te blijven.

"Hou je domeinnaam kort en beknopt en probeer ruim onder het DNS-protocol van 63 karakters te blijven."

Vermijd cijfers en vreemde tekens in je domeinnaam

Ook vreemde tekens en symbolen horen niet thuis in een domeinnaam. Vermijd daarom koppeltekens, hashtags of andere tekens zoals !&+ enzovoort. Ook speciale letters die moeilijk correct te begrijpen zijn, kan je best weglaten. Als je bijvoorbeeld twee q’s en daarop meteen een y volgt, dan ga je verwarring krijgen bij het grote publiek. Stel je dan maar eens voor dat je op een lokale radio een spotje laat draaien waar je vraagt om naar de website te surfen. Niemand zal dit meteen kunnen onthouden, waardoor je marketingkost alsmaar hoger ligt. Zorg er dus voor dat je domeinnaam makkelijk te onthouden en neer te schrijven is.

Ook cijfers kan je best achterwege laten. Let zeker op met het cijfer 0, wat veel mensen verwarren met de letter o. Bevat je bedrijfsnaam dit cijfer? Registreer je domeinnaam dan zowel met een 0 als een o en stel een forward in. Als een bezoeker dan een foutje maakt, komt hij wel nog op je website terecht!

Registreer eerst je domeinnaam, dan je organisatie

Deze tip klinkt misschien wat gek, want ja, wie denkt er eerst aan om zijn domeinnaam te registreren alvorens zijn onderneming te registreren? En toch check je best eerst de beschikbaarheid van je domeinnaam. Zeker als je organisatie zich in de digitale sector bevindt of je een webshop wilt starten, is dit een enorme aanrader.

Het zou zonde zijn om pas na de registratie van je webshop “mutsen.be” te ontdekken dat je geen website genaamd www.mutsen.be kan registreren, toch?

Zorg er ook voor dat je domeinnaam altijd op naam van je organisatie wordt geregistreerd. Als jouw IT-verantwoordelijke plots zijn eigen zaak wil starten, gaat hij er anders misschien wel ooit mee aan de haal!
 

Think out of the extension box

Er is heel wat meer mogelijk dan een klassieke .be, .com, .net of .eu domeinnaamregistratie. In de honderden extensies die er bestaan, zitten misschien wel opties die jouw domeinnaam net dat tikkeltje origineler kunnen maken. 

Eindigt je organisatie bijvoorbeeld op het woord winkel? Denk dan eens aan de extensie .winkel of .shop. De mogelijkheden zijn eindeloos... Laat er je creatieve geest gerust op los!

Ligt je focus enkel op de Belgische markt, kies dan voor een .be domeinnaam. Dit gaat vertrouwen geven aan je potentiële klanten omdat zij het gevoel hebben dat ze bij een Belgische partner iets zullen aankopen. Ben je nog niet zeker of je internationale plannen hebt, dan kan je overwegen om de .be en de .com versie aan te schaffen. 
 

Nieuwe regio’s veroveren? Yes, please! Maar vergeet je domeinnaam niet

Zijn creatieve woordspelingen minder aan jou besteed? Probeer het dan slim aan te pakken. Het is bijvoorbeeld nooit een slecht idee om extensies te gebruiken in de regio(‘s) waar je actief bent. 

En misschien ben je van plan om sterk te groeien de komende jaren? Denk dan ook eens aan de extensies van onze buurlanden. Zo is je bedrijf helemaal future proof om nieuwe markten te veroveren.

Hoe meer domeinnamen, hoe beter

Het is daarnaast ook nooit slecht om wat extra domeinnamen te registreren die verwant zijn met de jouwe. Is het bijvoorbeeld jouw passie om stoelen te maken en wil je dit delen met de wereld? Kijk dan verder dan enkel stoelenmaken.be. Wij denken bijvoorbeeld aan stoelen.be, stoel.be, stoelmaken.be, hoestoelenmaken.be, destoelmaker.be, enzovoort. 

Meerdere domeinnamen hebben een positieve invloed op de naamsbekendheid en vindbaarheid van jouw website of webshop. Ideaal voor een starter in de e-commerce, dus. Laat die extra websitebezoekers maar komen!
 

Waarom een domeinnaam bij Level27

Een vlotte start voor je website begint bij een perfecte samenwerking tussen domeinregistratie en hosting. Bij Level27 wordt deze integratie moeiteloos aangeboden. Het is niet verplicht, maar door beide diensten bij dezelfde provider te hebben, vereenvoudig je niet alleen het beheer, maar versnel je ook het proces om online te gaan én online te blijven.

Maar ook in een tijdperk waar cyberdreigingen bijna dagelijkse kost is, is beveiliging een topprioriteit. Level27 onderscheidt zich met de implementatie van DNSSEC (Domain Name System Security Extensions). Deze extra beveiligingslaag waarborgt de echtheid van je websitegegevens, waardoor bezoekers niet stiekem naar een andere website worden geleid.

Kortom, met een domeinregistratie bij Level27 heb je de eerste stap genomen om Relaxed Online te zijn!

Sta je al te popelen om jouw domeinnaam te registreren?

Check de beschikbaarheid van jouw domeinnaam en registreer hem onmiddellijk!

Deze week hebben we een speciale "Beat Blue Monday" actie bij Level27, nl. een gratis domeinnaam for life! Check snel de voorwaarden via onderstaande knop. 

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via