Domeinnaam registreren? Enkele nuttige tips!

Domain Name Registration

Plannen om een domeinnaam te registreren? We geven nog enkele zaken mee, waar je zeker rekening mee moet houden. Ontdek ze in onderstaand blogartikel!

Het lijkt wel dat iedere mogelijke domeinnaam al bestaat. Daarom is het des te belangrijker om goed na te denken over welke domeinnaam jij registreert. Makkelijk gezegd, hoor ik je denken? Ja, daarom helpen wij je met enkele nuttige tips!

Hou het beknopt

Hoe leuk het ook lijkt om een briefwisseling te starten met de toekomstige bezoekers van je website, vermijd het gebruik van zinnen in je domeinnaam. Wees beknopt, hou je domeinnaam zo kort mogelijk. Eenvoud siert, probeer dus ruim onder het DNS-protocol van 63 karakters te blijven.

"Hoe leuk het ook lijkt om een briefwisseling te starten met de toekomstige bezoekers van je website, vermijd het gebruik van zinnen in je domeinnaam."

Vermijd moeilijke letters, gekke tekens of cijfers

In Scrabble scoor je er misschien veel punten mee, met je domeinnaam doe je dat niet. Vermijd het gebruik van speciale letters die de zoektocht naar jouw website alleen maar bemoeilijken. Je domeinnaam moeten spellen omdat die bijvoorbeeld twee q’s en een y bevat, kost je alleen maar meer advertentietijd op de lokale radio. Zorg er dus voor dat je domeinnaam makkelijk te onthouden en neer te schrijven is.

Vermijd ook gekke tekens zoals koppeltekens en cijfers. Let zeker op met het cijfer 0, wat veel mensen verwarren met de letter o. Zit in er in je bedrijfsnaam toch een cijfer 0 verwerkt? Registreer dan zowel je domeinnaam met een 0 als een o en stel een forward in. Als een bezoeker dan een foutje maakt, komt hij wel nog op je website terecht!

Registreer eerst je domeinnaam, dan je organisatie

Deze tip klinkt misschien gek, maar niets is minder waar. Vooral wanneer je organisatie zich in de digitale sector bevindt of je een webshop wilt starten, is het heel belangrijk om even te checken of je domeinnaam nog beschikbaar is voor je onder dezelfde naam je organisatie officieel registreert. Het zou erg zonde zijn om er nadien achter te komen dat je met je webshop “mutsen.be” geen website genaamd www.mutsen.be kan registreren.

Zorg er ook voor dat je domeinnaam altijd op naam van je organisatie wordt geregistreerd. Als jouw IT-verantwoordelijke plots zijn eigen zaak wil starten, gaat hij er anders misschien wel ooit mee aan de haal!

"In Scrabble scoor je er misschien veel punten mee, met je domeinnaam doe je dat niet. Vermijd het gebruik van speciale letters die de zoektocht naar jouw website alleen maar bemoeilijken."

Think out of the extension box

Er is heel wat meer mogelijk dan een klassieke .be, .com, .net of .eu registratie. In de honderden extensies die er bestaan, zitten misschien wel opties die jouw domeinnaam net dat tikkeltje origineler kunnen maken. Eindigt je organisatie bijvoorbeeld op het woord winkel? Denk dan eens aan de extensie .winkel of .shop. De mogelijkheden zijn eindeloos, laat er je creatieve geest op los.

Zijn creatieve woordspelingen minder aan jou besteed? Probeer het dan slim aan te pakken. Het is bijvoorbeeld nooit een slecht idee om extensies te gebruiken in de regio(‘s) waar je actief bent. Ben je van plan sterk te groeien de komende jaren? Denk dan misschien ook eens aan de extensies van onze buurlanden.

Ten slotte is het ook nooit slecht om wat extra domeinnamen te registreren die verwant zijn met de jouwe. Is het bijvoorbeeld jouw passie om stoelen te maken en wil je dit delen met de wereld? Kijk dan verder dan enkel stoelenmaken.be. Wij denken bijvoorbeeld aan stoelen.be, stoel.be, stoelmaken.be, hoestoelenmaken.be, destoelmaker.be, enzovoort. Opnieuw zijn er veel verschillende mogelijkheden die je website heel wat meer bezoekers kunnen opleveren!

Nieuwe domeinnaam?

Ga je meteen aan de slag met een nieuwe domeinnaam? Check de beschikbaarheid hier!

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via