De geschiedenis van Level27

    Peter Fastré
    by Peter Fastré
Level27 geschiedenis

Dat 2020 een gek jaar is, moeten we je niet te vertellen. Aangezien iedereen meer tijd om handen heeft is er meer dan ooit een grote vraag naar nieuwe interessante content. Eerder dit jaar blies Level27 15 kaarsjes uit. Anderhalf decennium waarin we heel wat ervaring hebben opgebouwd, avonturen hebben meegemaakt en vooral veel hebben geleerd. Die inzichten willen we niet voor ons alleen houden. Daarom starten we dit jaar nog met Hotline27, onze eigen podcast.

De geschiedenis van Level27

Maar voor we dieper ingaan op de nerdy stuff, vertellen we je graag nog wat over de geschiedenis van Level27. Hoewel Peter nu bekend staat als hét gezicht van de onderneming, startte hij Level27 samen met Maarten, de host van onze podcast. Twee webbouwers van 27 jaar oud die het toenmalig hostingaanbod maar niks vonden en dus zelf elk een server kochten om hun eigen hosting te doen. Béter, toen al. Concurreren met elkaar binnen een straal van enkele kilometers was te gek voor woorden. Daarom besloten ze om samen de handen in elkaar te slaan en was Level27 geboren.  


De eerste uitdaging was het vinden van een geschikt datacenter voor de eerste twee SuperMicro servers, een zwarte voor Peter en een witte voor Maarten. Aangezien Nederland technisch altijd al een beetje voorliep op België viel de keuze op Redbus in Amsterdam en partner Leandros. Niet bij de deur, dus dat zorgde af en toe voor behoorlijk wat downtime en bijhorende stress! Enkele jaren later kwam er bij concullega SiteHosting wat rackspace vrij en werd de verhuis richting een datacenter in Diegem gepland. Downtime van een paar uur? Niet echt een issue.


Jammer genoeg verliep de uitvoering daarvan iets minder vlot. Door een klein ‘administratief probleem’ tussen Leandros en Redbus zou er volgens de security die dag niks verhuisd worden. Na meerdere telefoontjes en omkooppogingen zonder resultaat, kreeg Peter plots zelf telefoon van Leandros. Zij kwamen met het goede nieuws dat de administratieve kwestie snel zou worden opgelost en de servers vervolgens verhuisd mochten worden. Dat Peter daarvoor enkel de UTP-kabels van diens eigen servers moest uittrekken, is maar een klein detail.
 

Groeien, groeien en blijven groeien.

De jaren erna waren een verhaal van groei, maar met nog niet zoveel ambitie. Maarten maakte in 2009 de keuze om zich op zijn carrière in het onderwijs te richten. In 2010 werd hostingbedrijf Weble overgenomen. In 2012 ging Peter op zoek naar extra vennoten en vond hij die in zijn neef Gijs, uber-techneut Thomas en Timmy die met Mediasoft al jaren klant was. Al moest Gijs weer na enkele jaren vertrekken door het groeiende succes van zijn eigen project Prezly, software voor PR agencies.
In 2014 werd de eerste medewerker in vaste loondienst aangenomen, gouden medewerker Nabile! Kort erna werd een modern kantoor ingericht en verhuisde Level27 naar hartje Bilzen. 


Stilaan begon Level27 zoals we het nu kennen, meer vorm te krijgen. Bovendien werd de ambitie steeds groter en groter. Er werd met behulp van RCA stevig ingezet op marketing waardoor grote en bekende organisaties al snel klant werden. Concertzaal Ancienne Belgique bijvoorbeeld, die het als eerste via webbureau Inventis aandurfde om met een nog vrij onbekende hostingpartner in zee te gaan. En met succes, want technisch gezien waren we hier al lang klaar voor. 


Intussen is Level27 uitgegroeid van ‘twee man en een paardenkop’ naar een team van 17 medewerkers. In theorie leek de groei soms te snel te gaan, maar in praktijk is de ambitie nog lang niet achterhaald. Dat we volgens de Deloitte Fast50 een van de snelst groeiende technologiebedrijven in België zijn, is buiten de erkenning ook een bewijs van onze groeiende ambitie. Geloof ons, want we zijn alles behalve klaar. Ons verhaal is nog lang niet verteld!

Wil je de podcast beluisteren? Klik dan hier!
 

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons zeker weten via onze chatbox!
We helpen je graag verder.

Deel deze blog via